Petre Grigoraş: „Este greu, dar încercăm să mergem până la capăt”

Petre Grigoras ACS Poli Timisoara

Nu sunt motive de optimism în tabăra polistă nici înaintea confruntării cu FC Botoşani, programată duminică, de la ora 19,30, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Petre Grigoraş se confruntă şi acum cu mari probleme de lot, singura veste bună reprezentând-o revenirile după suspendări ale spaniolilor Javier Hernandez şi Manu Torres. „Încercăm să depăşim orice obstacol şi să mergem până la capăt. Mai există o şansă şi, în plus, avem de luat o revanşă în faţa celor de la Botoşani, care ne-au bătut cu scorul de 6-1 în partida precedentă. Revin Hernandez şi Torres, dar avem în continuare probleme de lot. Patru jucători ne-au plecat şi avem mulţi accidentaţi. Elek are o problemă la genunchi, i s-a umflat, se antrenează cu dureri în acea zonă şi vrea să se opereze săptămâna viitoare, ar putea pleca marţi în Turcia. El a promis că va face sacrificii şi va evolua cu FC Botoşani, chiar dacă nu tot meciul. Pe Henrique nu voi mai conta în acest sezon, s-a antrenat doar de două ori, a avut multe probleme medicale. Nici Llorente nu va mai juca până la final. La Ploieşti, Sorescu a intrat cu multă dezinvoltură, s-a mişcat bine, dar nu vreau să experimentez cu tineri, deşi sunt adeptul promovării lor, pentru că nu vreau să mi se reproşeze acest lucru în caz că nu ne vom salva de la retrogradare, aşa că voi miza tot pe jucători experimentaţi. Sunt foarte multe probleme, este greu să pierzi atâţia jucători importanţi. Există o lipsă de încredere, o stare de debusolare, intervine panica atunci când nu ai rezultate, precum şi teama de a nu retrograda şi de a nu-ţi mai primi salariile”, a precizat Petre Grigoraş, care se gândeşte doar la meciul de duminică, amânând grijile pentru confruntarea de miercuri cu FC Voluntari: „Până la partida cu Voluntari trebuie să trecem de Botoşani, un adversar foarte puternic, cu jucători valoroşi, însă mingea este rotundă şi trebuie să credem în şansa noastră. Urmează o săptămână crucială pentru noi, sperăm să ajungem la baraj”.

„Se pare că Zicu a primit nişte bani”
Deşi iniţial nu a dorit să vorbească despre situaţia lui Zicu, al cărui memoriu i-ar putea costa pe timişoreni două puncte în clasament, Grigoraş a acceptat în cele din urmă să facă un comentariu: „Încercăm să fim profesionişti până la capăt, să lăsăm aceste probleme în sarcina altora. Am discutat cu Zicu, mi-a spus că nici lui nu-i convine ca echipa să fie depunctată. El a acceptat o amânare, se pare că a primit nişte bani. Nu este accidentat, poate juca duminică. În toată cariera mea nu m-am mai întâlnit până acum cu o astfel de situaţie. S-ar fi terminat totul dacă am fi fost depunctaţi”.

O partidă de totul sau nimic
Şi pentru Mădălin Smaranda, singurul portar din lotul lui ACS Poli trecut de vârsta majoratului, întâlnirea cu FC Botoşani este una foarte importantă: „Sperăm să obţinem victoria, pentru că doar aşa putem să rămânem în viaţă. S-ar putea să ne jucăm ultima şansă. Este o situaţie destul de delicată, am intrat în a patra lună de restanţe salariale. Trebuie să strângem rândurile, altfel va fi foarte grav”.

Portari cu probleme
Petre Grigoraş nu-l critică pe antrenorul de portari Petru Ţurcaş pentru gafele acestora. „Ce să facă Ţurcaş cu portarii? Nu poate să scoată un Buffon din ei! Strauss şi Gomis au jucat doar câteva meciuri în ultimii ani, Smaranda a strâns puţine prezenţe în Liga I, iar Contra este un portar în vârstă de 15 ani”, a punctat „principalul” lui ACS Poli Timişoara.

Ovidiu Popescu, la Steaua?
De serviciile lui Ovidiu Popescu se interesează medaliata cu argint Steaua Bucureşti. Formaţia roş-albastră vrea să-l ia liber la vară pe mijlocul polist, care este accidentat şi nu mai poate evolua în actuala stagiune. „Pe Ovidiu Popescu nu am avut timp să-l evaluez complet, a jucat un singur meci de când am venit eu la echipă, apoi s-a accidentat. El este un jucător aflat în vizorul loturilor naţionale, la un moment dat ar putea avea loc o discuţie despre plecarea sa la o echipă mai puternică”, s-a limitat să spună Petre Grigoraş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns