Escrocherie în vestul țării. O femeie prelua anunțuri umanitare, la care își adăuga conturile personale, și încasa donațiile

O tânără s-a aruncat de pe un viaduct din vestul țării

Escrocherie în vestul țării. O femeie prelua anunțuri umanitare, la care își adăuga conturile personale, și încasa donațiile.

O femeie de 33 de ani din Oradea a preluat mai multe anunțuri umanitare de pe internet, la care schimba conturile pentru donații, adăugându-le pe cele personale, și a înșelat astfel zeci de persoane.

Potrivit IPJ Bihor, femeia de 33 de ani a fost reținută marți pentru 24 de ore, fiind bănuită de comiterea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

CITEȘTE ȘI: Investigații medicale la Timișoara. A doua opinie gratuită pentru probe de biopsie

În urma cercetărilor făcute, polițiștii au stabilit că, în perioada noiembrie 2020 – octombrie 2022, femeia ar fi creat o practică din exploatarea vulnerabilității publicului la prezentarea unor cazuri sociale, privind copii cu probleme grave de sănătate, familii defavorizate, aflate într-o situație materială precară, copii orfani, animale aflate în suferință etc.

Profitând de aceste circumstanțe, ea ar fi preluat o serie de anunțuri promovate pe diverse pagini de socializare, care prezentau cauze umanitare reale și ar fi modificat conturile bancare ale beneficiarilor reali, înlocuindu-le cu conturile personale, pentru a-și însuși, fără drept, banii din donații.

Totodată, aceasta este bănuită că s-ar fi recomandat, în mod mincinos, ca fiind reprezentantă a unei fundații umanitare și ar fi solicitat bani diverselor persoane fizice sau juridice, tot sub pretextul ajutorării unor persoane în suferință.

Până în prezent, polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat 190 de persoane care au fost înșelate, prejudiciul total provocat fiind estimat, momentan, la peste 40.000 de lei.

Polițiștii au făcut marți o percheziție domiciliară în acest caz, în urma căreia au fost descoperite opt medii de stocare, respectiv telefoane mobile și laptop-uri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Femeia a fost prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea, care a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *