Erupții cutanate, dureri de cap, febră. Cazuri de variola maimuței, în Spania şi Portugalia

Al doilea caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România.

Alertă naţională de sănătate în Spania și Portugalia, după ce a fost depistată variola maimuței. Au fost anunțate treizeci de cazuri suspecte sau confirmate ale acestei boli rare în Europa.

Direcţia Generală de Sănătate din Portugalia a anunțat 20 de cazuri suspecte și 5 confirmate la bărbați tineri, care prezentau leziuni ulceroase.

Iar Ministerul spaniol al Sănătății a anunțat 8 cazuri suspecte.

CITEȘTE ȘI: Breaking news! O echipă de polițiști a descins în Primăria Timișoara: ancheta vizează concursul câștigat de Rebecca Bedelean!

Se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflaţi, frisoane şi oboseală. Pot să apară erupţii cutanate, adesea pe faţă, care să se răspândească în alte zone ale corpului.

Autorităţile spaniole şi portugheze spun că variola maimuței nu este foarte contagioasă de la om la om, nu are tratament şi, în general, se vindecă de la sine.

Endemică în Africa de Vest, această boală virală („monkeypox”) a fost depistată pe continentul european la începutul lunii mai, în Marea Britanie, în special în comunitatea de homosexuali. Șapte cazuri au fost confirmate.

Primul, la o persoană care călătorise recent în Nigeria. Iar ceilalți pacienţi au fost infectaţi în Marea Britanie, ceea ce a stârnit temeri privind o transmitere comunitară, conform stiri.tvr.ro.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat marţi că doreşte să facă lumină, cu ajutorul Marii Britanii, în privinţa cazurilor de variola maimuţei depistate în această ţară.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns