Epidemia de rujeolă se apropie de final

În ultimele zile, numărul cazurilor de rujeolă din județul Timiș înregistrează o curbă descendentă. ”În prezent, sunt 22 de bolnavi internați.

Este vorba de copii care nu au fost vaccinați”, a precizat medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara. Dacă, în lunile trecute, erau internați zilnic peste 30 de pacienți, depășind capacitatea secției destinate copiilor, în momentul de față epidemia de rujeolă se apropie de final, majoritatea celor nevaccinați imunizându-se prin… boală.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Trasmisibile, în județul Timiș au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri de rujeolă în ultimele zece luni. De asemenea, în cadrul campaniei suplimentare de vaccinare cu ROR (rujeolă – oreion – rubeolă) au fost imunizați mai mult de jumătate dintre copiii cu vârste între cinci și nouă ani și peste 85 la sută dintre cei cu vârste între unu și patru ani care, anterior, nu au făcut vaccinul. În ceea ce privește sugarii, aproape 48 la sută dintre cei cu vârste sub 11 luni din Timiș au fost vaccinați. Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, pentru campania de vaccinare din acest an au fost solicitate 25.600 de doze de vaccin ROR.

În județul Caraș-Severin, aflat în ”top 3” la nivel național în ceea ce privește numărul mare de cazuri de rujeolă, autoritățile sanitare au stabilit că, în prezent, au nevoie de vaccin 2.569 de copii. Ministerul Sănătății a repartizat acestui județ 2.580 de doze – pentru primele două trimestre ale anului – din cele 109.000 destinate întregii țări. Totodată, conform ministrului Florian Bodog, ministerul este în curs de demarare a procesului de achiziție a încă 300.000 de doze de vaccin ROR, cantitate care ar acoperi necesarul României pe tot anul. În plus, Ministerul Sănătății va demara și un acord-cadru care va avea o durată de patru ani pentru a asigura continuitatea imunizării.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns