Epidemia de Ebola, declarată urgență de sănătate publică de interes internațional

ebola epidemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat miercuri cea mai recentă epidemie de Ebola din Republica Democrată Congo drept ”o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, după ce mai multe cazuri suspecte au fost identificate în oraşul Goma din estul ţării.

CITEȘTE ȘI: Un faimos studio de animație a luat foc. Zeci de morți și răniți

Decizia OMS a fost luată la recomandarea unui grup de experţi care s-a reunit miercuri la Geneva şi ar putea debloca mai multe fonduri şi resurse suplimentare pentru combaterea epidemiei. Potrivit estimărilor OMS, bugetul pentru primele şase luni ale anului este doar pe jumătate acoperit.

Ebola, care se răspândeşte prin contact direct cu sânge, vomă sau alte fluide corporale, este o boală extrem de contagioasă care se manifestă prin febră şi poate duce deseori la hemoragii interne extinse şi la deces.

În oraşul Goma au fost depistate 22 de persoane suspecte de Ebola, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii din Republica Democrată Congo, după ce primul caz într-un centru urban important a fost detectat la graniţa cu Rwanda în weekend. Începând cu anul trecut, regiunea estică a R.D. Congo a devenit focarul celei de-a doua cea mai gravă epidemie de Ebola din istorie. Până la această oră, virusul Ebola a provocat moartea a peste 1.600 de persoane în Congo, iar peste 2.500 de persoane au contractat boala. În Uganda, au fost de asemenea detectate alte trei cazuri în luna iunie. Toţi cei trei pacienţi au decedat la jumătatea lunii şi nu au mai fost raportate cazuri suplimentare în această ţară.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *