Emoții, entuziasm, dar și unele regrete în prima zi de școală, la Timişoara. Foto

Emoții, entuziasm, dar și unele regrete în prima zi de școală, la Timişoara. Foto

Prima zi de școală a însemnat, pentru cei aproape 103.000 de elevi din județul Timiș, un moment trăit în cele mai felurite moduri: de la bucuria revederii colegilor sau emoția primei întâlniri cu doamna învățătoare, la regretul că o vacanță frumoasă a luat sfârșit. Teme, examene, dar și multe incertitudini în privința desfășurării orelor îi vor însoți pe elevi de acum înainte.

Festivitatea de deschidere a noului an școlar a fost marcată diferit de fiecare unitate de învățământ, ținându-se cont de condițiile impuse de contextul epidemiologic.

CITEŞTE ŞI: Bianca, o elevă din Timișoara, are un palmares impresionant de premii obţinute la concursuri internaţionale şi naţionale

La cele mai multe școli din Timișoara, la evenimentul organizat în curtea școlii au participat fizic doar clasele pregătitoare și cele de a V-a, ceilalți elevi mergând, împreună cu diriginții, în clasele lor.

Unele școli, precum Colegiul Național Bănățean, de exemplu, au transmis festivitatea în direct pe pagina de Facebook a școlii, pentru a putea fi urmărită și de cei care nu putut participa fizic la eveniment. În alte unități, cum a fost cazul Școlii Gimnaziale nr. 19 ”Avram Iancu”, momentul festiv a fost gândit în două secvențe – prima dată pentru clasele pregătitoare, apoi pentru elevii din clasele a V-a.

Directorii școlilor le-au urat elevilor un an școlar încununat cu reușite la învățătură și un parcurs educațional cât mai frumos.

CITEŞTE ŞI: Muzică, teatru şi balet la deschiderea noului an şcolar la Liceul de Artă “Ion Vidu”. Spectacol susţinut de elevi

Cu totul altfel s-au desfășurat lucrurile la grădinițe. Prichindeii au fost întâmpinați de doamnele educatoare în fața ușii, decorată cu baloane și accesorii menite să creeze o atmosferă prietenoasă.

Pentru evitarea aglomerării, părinții nu au putut însoți copiii în clase, prin urmare despărțirea de aparținători a presupus eforturi în plus de convingere a micuților. La unele grădinițe s-au format chiar cozi la intrare, datorate acestor momente emoționante.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *