Emoție de toamnă pentru bobocii de la Liceul ”Nikolaus Lenau”

Bobocii clasei pregătitoare a Liceului Teoretic ”Nikolaus Lenau” au pășit, luni, cu emoție pentru prima dată în instituția de învățământ unde urmează să dobândească tainele cititului și socotitului. Stângaci, îmbrăgați în haine festive și cu noile accesorii indispensabile de acum – ghiozdane – cei mai tineri elevi căutau din ochi cunoștiințe și încercau să lege prietenii, încă din curtea școlii, cu viitorii colegi, în încercarea de a se desprinde mai ușor de părinții care i-au însoțit la festivitatea de deschidere a cursurilor.

Cei mai timizi și-au acoperit inima cu buchete de flori crezând că noua învățătoare nu va intui bătăile galopante și au așteptat cuminți să se obișnuiască cu noul statul. Gazde pline de căldură le-au fost Elena Wolf, directoarea unității de învățământ, și Ralf Krautkrämer, noul consul al Republicii Federale Germania la Timişoara.

Reprezentantul diplomatic a susținut că, se află oarecum, în aceeași situație ca și bobocii prezenți la festivități. ”Este bine ca o limbă străină să fie studiată de la cele mai fragede vârste.

Sunt nou venit în orașul dumneavoastră și învăț și eu acum limba română. Tinerii timișoreni cu care am discutat, cunosc foarte bine limba germană pentru că au absolvit Liceul Lenau”, a empatizat Ralf Krautkrämer cu cei mai mici elevi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Emoție de toamnă pentru bobocii de la Liceul ”Nikolaus Lenau”

  1. Nu mai este Liceul ce a fost. Pacat. Unii termina scoala si nu vorbesc germana. Nici profesorii nu vorbesc cum trebuie.
    Ce frumoase erau emblemele scolii. Doamne ce mandrii eram cand le purtam.

Lasă un răspuns