Emir Kusturica, artistul îndrăgit de bănăţeni, urmărit penal în România!

Emir Kusturica a fost urmărit penal în România. Regizorul și muzicianul sârb, foarte îndrăgit de bănăţeni, a fost prins pe Aeroportul Băneasa cu 25 de cartușe de 9 milimetri, în 2015. Procesul s-a încheiat acum, pe 22 martie, la 4 ani de la incident.

În 24 octombrie 2015, Emir Kusturica s-a dus pe Aeroportul Baneasa pentru a călători cu o aeronavă privată în direcţia Tivat – Muntenegru. Avusese un concert în Bucureşti, cu o zi înainte.

La controlul de securitate, ofiţerii antitero au găsit în bagajul de mână al artistului sârb 25 de cartuşe cu glonţ de calibru 9 milimetri în stare de funcţionare.

În aceeaşi zi, a început urmărirea penală in rem pentru contrabandă calificată.

Kusturica, acuzat de contrabandă şi dat în consemn la frontieră

Cercetările efectuate de autorităţile române au scos la iveală faptul că Emir Kusturica avea permis de port armă dat de autorităţile de la Belgrad pentru un pistol de calibru 9 mm, însă nu avea autorzaţie pentru a transporta cele 25 de cartuşe.

Motiv pentru care, în decembrie 2015, s-a început urmărirea penală împotriva sârbului, pentru contrabandă calificată.

În urma expertizei făcute la Institutul Naţional de Criminalistică s-a stabilit că gloanţele erau pentru armă letală de foc.

Kusturica a fost citat şi i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Astfel că, în perioada 2016 – august 2018, a fost dat în consemn la frontieră. S-a stabilit că nu a intrat şi nu a ieşit din România, i s-a cerut cazierul, artistul neavând antecedente penale.

În iulie 2018, dosarul s-a clasat, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a cerut instanţei confiscarea cartuşelor ridicate pe Aeroportul Băneasa.

Abia săptămâna în 2019, în 22 martie, Judecătoria Buftea a încuviinţat confiscarea specială a celor 25 de cartuşe cu glonţ de calibru 9 mm, aflate în camera de corpuri delicte.

În 23 octombrie, cu o zi înainte de incidentul de pe Aeroportul Băneasa, Emir Kusturica a concertat în Bucuresti, alături de grupul său The No Smoking Orchestra, scrie observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns