Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood

Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood

Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondatorul Tesla și, de ieri, șeful Twitter, va fi în acest weekend în țara noastră.

CITEȘTE ȘI: România trece în această noapte la ora de iarnă. Anunțul CFR Călători despre mersul trenurilor. Cum va fi afectată circulația 

El a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată, la care vor lua parte mai mulți miliardari și vedete de la Hollywood.

Informația, confirmată pentru Libertatea de o sursă apropiată celor care au organizat petrecerea, a fost publicată prima oară de Media Flux.

O parte dintre invitați au ajuns deja în România, dar Elon Musk va ateriza duminică. Duminică, de altfel, va avea loc și petrecerea.

Castelul a fost închiriat pentru noaptea de duminică spre luni, când americanii sărbătoresc Halloween-ul.

Invitații vor ajunge la castel seara, pe întuneric, pentru că nu doresc să fie văzuți, a declarat sursa Libertatea.

La petrecerea privată de Halloween organizată de Musk la Castelul Bran au fost invitați actrița Angelina Jolie, cofondatorul Google Larry Page, fondatorul PayPal Peter Thiel, fondatorul Google Sergey Brin și alți magnați prieteni cu miliardarul, numiți și de Media Flux, dar și români care sunt prieteni cu invitații lui Musk.

Castelul are o istorie de peste 600 de ani

Amplasat în Pasul Rucăr-Bran, la 30 de kilometri de Braşov, Castelul Bran este unul dintre monumentele istorice emblematice ale România și cel care i-a adus reputaţia Transilvaniei ca locul de naştere al legendei lui Dracula, notează Mediafax și historia.ro.

Construit pe o stâncă, castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei contelui Dracula, istoria Castelului Bran este deopotrivă fascinantă.

În 1211, cavalerii teutoni, un ordin religios de cruciaţi germani care s-au întors din Levant, au venit în Ţara Bârsei, regiune pe care au primit-o cadou de la regele Ungariei de atunci, Andrei al II-lea, pentru a-şi apăra regatul de invadatorii cumani şi pecenegi. Cavalerii teutoni au construit o fortăreaţă din lemn în Pasul Rucăr-Bran. Teutonii au reuşit să se opună pecenegilor şi cumanilor să se extindă către Câmpia Pannonică, dar fortăreaţa a fost incendiată şi distrusă de invadatorii mongoli în 1242.

Teutonii au fost alungaţi, iar la 19 noiembrie 1377, regele Ungariei de atunci, Ludovic I cel Mare de Anjou, a emis un document prin care acorda saxonilor braşoveni dreptul de a construi un nou castel pe o stâncă abruptă între Măgura şi Dealul Cetăţiii. Saxonii au început construirea castelului care avea să poarte numele de „Törzburg”, finalizat în 1388.

Între anii 1419-1424, cetatea devine proprietatea unui alt rege ungar, Sigismund, acesta fiind aliatul domnului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân, împotriva turcilor.

La sfârşitul secolului al XV-lea, fortificaţia a fost subordonată autorităţii comitetului secuilor, trecând sub conducerea voievodatului Transilvaniei în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara.

Legătura lui Vlad Ţepeş cu Branul a fost consemnată tot în această perioadă. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a însărcinat după pierderea tronului pe domnul Ţării Româneşti cu apărarea trecătorii spre Transilvania, trecătoare străjuită de cetate.

Pe 1 decembrie 1920, Consiliul orăşenesc al Braşovului donează acest castel Reginei Maria a României Mari, ca un simbol al recunoştinţei datorat contribuţiei sale la înfăptuirea Marii Uniri din 1918.

La zece ani după instalarea regimului comunist în România, Castelul Bran a fost deschis ca muzeu de istorie şi artă feudală. Starea de degradare a Castelului a dus la închiderea acestuia în anul 1987 şi la redeschiderea sa abia în anul 1993, ca urmare a lucrărilor de restaurare.

În prezent, Castelul Bran este proprietatea urmaşului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg.

Mitul contelui Dracula, intrinsec legat de Castelul Bran

Motivul principal al faimei Castelului Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran.

Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune „Dracula”, apărut în Marea Britanie în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul „Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii.

Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Cu toate acestea, zona este promovată prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor.

libertatea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *