Elevii solicită bani în buget pentru burse școlare

bani scoli 1

Paginile de Facebook ale premierului Florin Cîțu și ministrului finanțelor Alexandru Nazare sunt invadate, de câteva zile, de sute de mesaje postate de elevi din toată țara, prin care le solicită acestora să aloce bani pentru burse școlare.

”Alocați bani pentru bursele elevilor în legea bugetului de stat! Elevii au nevoie de burse!”, este postarea care apare repetitiv în secțiunea de comentarii ale celor doi oficiali.

Mesajul transmis vine ca urmare a faptului că bursele elevilor sunt, de ani buni, un aspect neglijat de autorități. P

otrivit unui raport realizat de Societatea Academică din România și Instituția Avocatului Poporului cu privire la situația existentă în anul școlar precedent, doar ”5,6 la sută dintre unitățile administrativ-teritoriale din România respectă în totalitate cadrul legal incident în materia dreptului la burse școlare, multe UAT-uri neacordând nimic sau acordând burse cu valori jenante chiar și de opt lei”.

Timișul este unul dintre județele codașe la capitolul alocării fondurilor pentru burse școlare. ”95 la sută din primăriile din judeţul Timiş nu respectă legea şi nici drepturile elevilor privind bursele şcolare”, se arată într-un raport realizat în cadrul campaniei ”Școli curate”.

 

foto: dailynews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *