Elevii din Timiş nu mai primesc pachetul cu laptele şi cornul

Elevii din judeţul Timiş nu au mai primit laptele şi cornul în prima zi a semestrului al II-lea.

Programul a fost suspendat pentru că la licitaţia din octombrie 2016 nu s-a prezentat nici o firmă.

CITEŞTE ŞI: Femeia dispărută a fost găsită decedată

Florin Herbai, administratorul unei firme de lactate care livra până în acum elevilor din Timiş cornul şi laptele, ne-a declarat: „Guvernul stabileşte un preţ maximal pentru pachetul oferit unui elev. Agenţii economici sunt obligaţi să liciteze sub această valoare.

Ultima licitaţie a avut loc în anul 2012 şi a fost valabilă timp de patru ani. Contractul s-a încheiat în 2017, o dată cu finalul primului semestru al anului şcolar. Firmele nu s-au prezentat la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Timiş în luna octombrie, din cauza modificărilor de TVA, fiind greşit preţul”. Actualmente s-a demarat o nouă procedură, termenul-limită de depunere a dosarelor fiind data de 23 februarie.

În perioada următoare elevii vor primi doar cornul sau pachetul de biscuţi, fără lapte. Florin Herbai a precizat că din momentul în care nu s-au mai distribuit pachetele către şcoli a primit multe telefoane, mai ales din partea dascălilor din mediul rural. Pentru copiii nevoiaşi, această gustare înseamnă foarte mult.

„Elevii noştri se vor uita cu jind la cei din Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara cum primesc pachetul cu gustarea”, a precizat procesatorul de lapte.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns