Elevii din Timiș încep săptămâna cu evaluări și simulări

Elevii din Timiș încep săptămâna cu evaluări și simulări

Elevii din Timiș încep săptămâna cu evaluări și simulări.

Săptămâna care începe luni, 13 mai, îi găsește pe elevii din Timiș scriind de zor, pentru că, în chiar prima zi, au fost programate o serie de probe de evaluare a cunoștințelor.

Astfel, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației, în 13 mai elevii din clasa a II-a vor susține, în cadrul evaluării naționale la final de an școlar, proba scrisă de limbă și comunicare în limba română sau în cea maternă (pentru școlile cu predare în limba minorităților).

Pe 14 mai, va avea loc testarea cunoștințelor de citire la limba română, pe 15 mai, aceeași probă la limba maternă, pe 16 mai – la matematică și științe ale naturii, iar pe 17 mai – probele scris/citit la limba română pentru minoritățile naționale.

La nivel județean, inspectoratul școlar din Timiș vrea să vadă cât de bine pregătiți sunt elevii claselor a VII-a și a VIII-a, prin urmare, a propus testarea cunoștințelor acestora la cele două discipline ale examenului de evaluare națională pentru admiterea în învățământul liceal.

Pe 13 mai, aceștia susțin proba scrisă de limba și literatura română, iar pe 14 mai, cea de matematică.

În luna aprilie, 129 de școli din Timiș erau de acord cu această evaluare a cunoștințelor la nivel județean.

Testările elevilor nu se opresc aici. În 21, 22 și 23 mai, va avea loc evaluarea națională pentru clasele a IV-a – la limba română, matematică și limba maternă, iar pe 28 și 29 mai, evaluarea națională pentru clasele a VI-a, la limbă și comunicare, respectiv la matematică și științe ale naturii.

CITEȘTE ȘI: Noaptea Muzeelor aduce la Timișoara automobile de epocă

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *