Elevii din Timiș cu media 10 la examenele naționale, premiați de inspectoratul școlar

Elevii din Timiș cu media 10 la examenele naționale, premiați de inspectoratul școlar

Elevii din Timiș cu media 10 la examenele naționale, premiați de inspectoratul școlar

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a organizat vineri, 22 septembrie, un eveniment festiv dedicat premierii celor 28 de elevi din județ care, anul acesta, au obținut media 10 la examenele naționale – 20 la evaluarea națională și 8 la bacalaureat.

Elevii au fost recompensați cu diplome și bani, sumele provenind din fondul de premiere alocat de Ministerul Educației în acest scop: 2.000 de lei este suma pe care au primit-o elevii cu media maximă la evaluarea națională, respectiv 5.000 de lei foștii liceeni cu 10 la bacalaureat.

Alături de elevi, la festivitate au fost prezenți părinți, bunici, frați, surori, prieteni, cadre didactice, dar și inspectori școlari.

Evenimentul a fost deschis cu felicitările publice adresate elevilor pentru performanțele lor școlare, de inspectorii școlari generali adjuncți Simona Bejan și Cosmin Hogea, respectiv de către Karla Mețiu, inspector pentru activități extrașcolare.

Anul trecut, au fost premiați opt elevi cu media 10 la bacalaureat, însă doar unul dintre ei a ales să studieze în țară, șapte optând pentru universități la studii în străinătate; anul acesta, din opt, doar unul a plecat în străinătate, a dezvăluit inspectorul școlar general adjunct, Cosmin Hogea.

Marele absent a fost multiplul medaliat olimpic Vlad Oros, care se află deja la studii la Massachusetts Institute of Technology (SUA), universitatea la care a fost admis ca urmare a rezultatelor sale excepționale dobândite pe plan național și internațional.

CITEȘTE ȘI: Administrația Fritz renunță la “iluminatul inteligent” și se întoarce la cel prin cablu

Tentative de plecare în străinătate în rândul generației actuale de absolvenți cu media 10 la bacalaureat au mai existat, însă, după cum au mărturisit aceștia, ”tot mai bine e acasă”:

”Am susținut bacalaureatul român-german și urmează să studiez aici Medicina, chiar dacă statul german mi-a oferit o bursă”, a mărturisit Bogdan Bundău, absolvent al Liceului Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara.

Bogdan va fi coleg de facultate cu Riana Matei, o altă absolventă cu 10 la bacalaureat care a experimentat deja mirajul străinătății, dar a revenit în țară:

”Am fost sigură că voi studia la o universitate în străinătate, dar, după o experiență de două săptămâni acolo, am decis să rămân aici, la Medicină.

Vreau să le mulțumesc și eu celor care au obținut rezultate excepționale, pentru că ei sunt un model pentru mine și încerc și eu să devin mai bună, având modelul lor în față. Și, de asemenea, vreau să le mulțumesc profesorilor, pentru că ei sunt primul model”.

Tot cu gând de plecare a fost și Rareș Suciu, însă, după ce a analizat mai multe oferte, a ales să studieze la Universitatea de Vest.

Pentru el, cazarea a constituit unul dintre elementele care a cântărit greu: ”Cazarea la cămin e un proces mai complicat decât media 10 la bacalaureat”, a devoalat, cu umor, tânărul absolvent din Lugoj, referindu-se la experiența proprie.

Cu mulțumiri adresate persoanelor care le-au fost alături – părinți, bunici, frați, profesori – sprijinindu-i și călăuzindu-le pașii în munca lor spre performanță școlară, viitorii liceeni și studenți de top ai județului au primit emoționați diplomele și premiile în bani, în aplauzele sincere ale celor prezenți la eveniment.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *