Elevii condamnă: cât de (ne)respectate sunt drepturile acestora în școlile din Timiș?

La mai bine de doi ani de la aprobarea Statului Elevului, elevii din comunitatea școlară din județul Timiș își doresc să învețe în școli în care actul normativ care le reglementează drepturile și obligațiile este respectat în totalitate. În acest sens, Consiliul Județean al Elevilor Timiș, unica structură de reprezentare a elevilor timișeni, a elaborat un raport complex, raport menit să confere o radiografiere clară asupra modului în care actorii educaționali, de la cadre didactice și până la cei ce reprezintă conducerea școlii, înțeleg să respecte Statutul Elevului.

„Statutul Elevului este primul document ce reunește toate drepturile și obligațiile elevului, fapt pentru care acesta trebuie cunoscut și valorificat în fiecare școală de pe raza județului nostru. În urma analizei temeinice a răspunsurilor oferite de către elevi ce studiază atât în licee teoretice, cât și în școli gimnaziale sau unități de învățământ special sau tehnic, reprezentanții elevilor concluzionează faptul că un procent de 40,8% dintre aceștia au sesizat o evaluare subiectivă din partea cadrelor didactice. Mai mult decât atât, un procent alarmant de 68,8% dintre cei ce au completat chestionarul lansat de reprezentanții elevilor au afirmat faptul că nu au beneficiat de niciun fel de serviciu din partea consilierului școlar.

Comisiile anti-violență din școli au fost apreciate ca fiind disfuncționale, iar dotările din unitățile de învățământ preuniversitar nu se ridică la nivelul așteptărilor. În același registru, elevii respondenți au declarat faptul că, pe parcursul anului școlar 2017-2018, hotărârile adoptate de Consiliul de Administrație nu au ajuns la ei, cum ar fi fost firesc într-un sistem educațional bazat pe transparență între elevi și decidenți.

Raportul privind implementarea Statutului Elevului la nivelul județului Timiș, realizat în totalitate de elevi, în baza unor răspunsuri oferite tot de elevi, poate fi accesat la următoarea adresă: https://bit.ly/2LQUQ5i„, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean al Elevilor Timiș.

Pentru mai multe detalii, Consiliului Județean al Elevilor Timiș poate fi contactat la numărul de telefon 0721635522.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns