Elevii au renunţat la telefoanele mobile. Ce se întâmplă la „Pedagogic”, „CNB”, „Lenau” şi „Moisil”

Noul regulament-cadru de organizare a şcolilor a intrat în vigoare. În timp ce unele şcoli şi licee îl aplică deja, altele au găsit unele soluţii provizorii pentru a-l respecta. Cum elevii nu vor mai avea voie să aibă în posesia lor telefoane la curs, unităţile din învăţământ din Timişoara au decis ca pe timpul orelor acestea să fie adunate şi înapoiate elevilor în pauză.

La Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” elevii depun telefoanele celulare într-o cutie, în prezenţa profesorilor, după care în pauză le pot lua.

„În cazul în care sunt găsiţi cu aceste aparate asupra lor ei pot fi sancţionaţi. Dacă abaterea se repetă, putem merge până la scăderea notei la purtare”, a declarat Cornel Petroman, directorul Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”.

La rândul său, Sorin Ionescu, directorul Colegiului Bănăţean din Timişoara, ne-a spus că elevii îşi lasă celularele în cutia de la catedră iar în pauze le poate folosi. „Au fost şi cazuri în care tinerii nu au respectat regulamentul şi au fost prinşi de profesori, iar noi le-am confiscat şi am chemat părinţii la şcoală ca să le înapoiem. Din păcate, părinţii nu au fost prea bucuroşi că i-am adus la şcoală, dar altă soluţie nu am avut”, a spus Sorin Ionescu.

La Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, telefoanele celulare sunt lăsate fie în genţile elevilor, dar închise, fie sunt predate dascălilor la începutul orelor.

„Totul rămâne la decizia profesorilor”, ne-a precizat Elena Wolf, directoarea liceului.

Cutii speciale pentru depozitarea telefoanelor celulare au fost instalate în clasele Liceului „Grigore Moisil”. „Fiecare are 30 de locaşe pentru telefoane”, ne-a spus Cerasela Bociu, directoarea unităţii de învăţământ.

Urmează ca săptămâna viitoare să fie instalate şi la clasele V-VIII, ele fiind deja comandate şi livrate.

„La Liceul <<Grigore Moisil>> a existat un caz în care un elev a folosit telefonul în timpul orelor, dascălul l-a confiscat şi a ajuns la diriginte, care a chemat părintele pentru a-l înapoia”, a precizat Cerasela Bociu.

Imagine de arhivă

2 Comments
KkK 19/01/2018
De cand au dreptul sa-i caute in buzunare? Daca telefonul mobil a fost deteriorat in timpul cat a stat in cutie, cine plateste? Din timpul cui se pierde atunci cand se aduna si se impart telefoanele? Din pauza sau din ora?