17 elevi din Ucraina, repartizați în unitățile de învățământ din Timiș

10 primării solicită decontarea sumelor cheltuite pentru refugiații din Ucraina

17 elevi din Ucraina, repartizați în unitățile de învățământ din Timiș

Potrivit noilor reglementări legale, copiii care provin din Ucraina și care vor să studieze în unitățile de învățământ preuniversitar din România vor fi repartizați la școli, respectiv grădinițe, de către inspectoratele școlare.

Prin urmare, solicitările formulate în acest sens se vor trimite acestor instituții, fie de către părinții/reprezentanții legali, fie de către elevi dacă aceștia sunt majori.

CITEȘTE ȘI: Urmează România? Numărul cazurilor Covid-19 a explodat în Germania

Într-o primă etapă, elevii vor studia având calitatea de audient, urmând ca înscrierea acestora să fie făcută în urma echivalării documentelor de studiu obținute din țara din care provin.

În județul Timiș, au fost transmise deja mai multe solicitări de înscriere a copiilor în unitățile de învățământ.

Potrivit informațiilor transmise de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș, în primele două zile ale acestei săptămâni, în unitățile de învățământ din județul Timiș au fost repartizați 17 elevi: doi de clasa a IV-a și a X-a la Liceul Teoretic ”Jean Louis Calderon din Timișoara, doi la Grădinița PP nr. 14 Timișoara, doi elevi la Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara, în clasa a IV-a, respectiv a V-a, opt la Școala Gimnazială nr. 1 Sânnicolau Mare (trei în clasa a VIII-a, trei în clasa a IV-a și doi în clasa I), trei elevi ( doi de clasa I și unul de clasa a VI-a) la Găvojdia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *