Educaţia fizică, învăţată din manuale şi practicată ocazional? Vezi părerea reprezentanţilor părinţilor din vestul ţării

sport

Începând din toamna acestui an, elevii de clasa a V-a vor învăţa taienele sportului dintr-un manual. Dacă reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că acesta va reprezenta un ajutor pentru copii, specialiştii în educaţie şi părinţii sunt de altă părere: manualul reprezintă doar nişte bani cheltuiţi inutil şi încă un obiect care va face ghiozdanul mai greu.

„Acest manual este un instrument care îi ajută în procesul educativ pe profesori, pe părinţi şi pe elevi. Toţi aceşti trei actorii au de câştigat. Nu văd care este în fond problema că există un astfel de manual. Nu dă nimeni lucrare de control la educaţie fizică. Nu se dau teme pentru acasă sau lucrări de vacanţă din manual”, a precizat ministrul educaţiei, Liviu Pop.

La ce foloseşte?

Manualul de educaţie fizică este un material pentru elevi care îi va ajuta pe aceştia să înţeleagă de ce trebuie să facă anumite mişcări, să îi facă să conştientizeze importanţa activităţii în echipă sau de ce este bine să adoptăm un regim de viaţă sănătos.

Pregătirea teoretică pentru sport s-a făcut tot timpul până acum, în timpul orelor de specialitate, când profesorii ofereau instrucţiuni cu privire la executarea exerciţiilor. Acest manual reprezintă doar un ajutor pentru copii, pe care îl pot consulta acasă. Nu este o noutate în Europa. Asemenea manuale există şi în Germania, şi în Franţa. Sunt sigur că va fi unul dintre cele mai consultate manuale de către elevi pentru că sunt accesibile, frumoase şi au multe poze“, a afirmat Alin Păunescu, director general al departamentului de evaluare şi monitorizare a învăţământului preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei.

Ce cred părinţii…

La rândul ei, Ileana Mătrăgună, preşedinta pe zona de Vest a Federaţiei Părinţilor, ne-a declarat: „Eu personal cred, la fel ca şi alţi părinţi, că ministerul efectuează o cheluială inutilă.

Banii i-aş gestiona pentru cumpărarea de echipament sportiv sau i-aş investi pentru amenajarea unor terenuri sau săli de sport”.

Poate n-ar strica, totuşi, ca ministerul de resort să aloce mai multe ore de educaţie fizică, pentru ca, dincolo de teorie, practica îţi oferă o minte sănătoasă într-un trup sănătos…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Educaţia fizică, învăţată din manuale şi practicată ocazional? Vezi părerea reprezentanţilor părinţilor din vestul ţării

  1. se spune in articol ca sunt bani cheltuiti si face GHIOZDANUL MAI GREU.asat este SPORT! te antrenezi sa cari greutati.stie dl.menistru ce face,doar e din Partidul Suspendatului Dragnea.

  2. unde sa faca sport ? in cele 400 de cotete facute de adrian tanase pentru care aluat mertanul de la tiriac ? de fapt ministrul asta are o fata de ….manual dar nu de sport ci de …bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *