Edilii unei comune din Timiș nu se prea grăbesc cu asfaltarea…

Minicartier de locuințe, într-o localitate timișeană

Străzile din cele două sate ale unei comune din Timiș au carosabilul modernizat în proporție de 70-80 la sută. Cu toate acestea, edilii locali „se grăbesc doar încet” cu asfaltarea, deși drumurile… dor cel mai tare.

Această atitudine a administrației din Foeni are la bază considerente gospodărești. Adică, întâi să se încheie investițiile de la utilități și apoi să se ocupe de drumuri, aceasta fiind ordinea firească a lucrărilor.

De altfel, ei nu au depus nici un proiect în acest sens pentru a atrage finanțare. Comuna timișeană a beneficiat de o investiție din fonduri guvernamentale în sumă de 10,5 milioane de lei care se află în curs de finalizare, pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă și construirea a două stații de tratare, în Foeni și Cruceni.

Canalizarea este un capitol aproape încheiat, fiind funcțională, deși mai sunt branșamente individuale de executat. Până în prezent s-au branșat 280 de gospodării, dintr-un total de 630. În privința apei, însă, se poate spune că toate gospodăriile dispun de această utilitate.

Revenind la asfalt, până acum, edilii au reușit să modernizeze, din fonduri provenind din bugetul local, 8,5 kilometri de străzi. Pentru alți cinci kilometri vor depune o solicitare de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), a cărei a III-a ediție este așteptată să se materializeze în acest an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Edilii unei comune din Timiș nu se prea grăbesc cu asfaltarea…

  1. Marcel Sămânţă le are cu asfaltarile… nu se realizeaza planul…hop un articolas in Renasterea. Ce jurnalismul lui Peste e asta…

  2. Probabil ca autorii acestor articole au case/case de vacante doar in localitatile despre care scriu. Hai sa vedem: Timisoara-Foeni 43 km. Timisoara-Cruceni 46 km. Dar hai sa vedem TM-Sanmihaiu German 17 km!!! Ce sa vorbim despre asfalt. Aici nu e apa si nici canalizare. DAr nu se scrie nimic. Oare pentru ca e PSD de ani de zile? Si cineva ii tot tine? LAs’ ca merge si cu fosa. CAnd e plina o dam pe canal (nu canalizare). Sau aia mai prosti dau 150 la negru sa incarce vidanja. Si vidanja se descarca unde? Hehe: tot pe camp. De la noi pt. toti ceilalti. Cand nu avem pubele aruncam pe camp intre SG si SR (sanmihaiu roman) sau intre SR si Sacalaz. Avem garda de mediu? Unde?? Ziaristi care sa scrie?? Unde? Doar avem smecherime care stie sa faca banu’ si prostu’ care stie sa scrie pe internet. Scre mai departe domnu’ ziarist. Si poate mai mergi si mai aproape de Timisoara sa faci o poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *