Edilii timişoreni descurajează mersul pe tocuri

tudor vladimirescu1

Începând din 1900, rochiile doamnelor au devenit mai lejere. Femeile din înalta societate se bucură de eliberarea din corsete şi, pentru prima dată în acea perioadă, încep să îşi dezvăluie gleznele.

Poate vă amintiţi de fitocurilmele mute în care Charlie Chaplin descoperea glezna unei femei şi se ruşina. Un pantof cu toc şi glezna dezvelită erau considerate îndrăzneli la acea vreme.

Ei bine, lumea a evoluat, iar acum tocurile nu mai sunt doar un moft, iar gleznele dezgolite fac parte din cotidian. Nu şi în Timişoara, mai ales în cazul pietonilor. Aici, regresul este semnificativ.

Elicoptere şi avioane Mig 21 Lancer şi F-15, pe cerul Timişoarei

La praful din oraş, doamnele sunt nevoite să apeleze din nou la rochiile lungi sau pantaloni, pentru a-şi acoperi gleznele care, până seara, când se întorc de la serviciu, devin… negre din cauza mizeriei.

De asemenea, doamnele ar trebui să poarte în poşetă şi pantofi de drumeţie, pentru că doar în anumite locuri ar putea circula pe tocuri.

Bunăoară, un trotuar aflat pe o arteră importantă din oraş, Spaliul Tudor Vladimirescu, este distrus complet.

Nici o doamnă n-ar putea circula pe acolo cu tocuri, iar pentru a-şi lăsa gleznele la vedere ar fi nevoită să care după ea o cisternă cu apă pentru a se putea spăla pe picioare după fiecare astfel de zonă străbătută la pas.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Edilii timişoreni descurajează mersul pe tocuri

Lasă un răspuns