Economia Timişului a explodat! Judeţul realizează mai bine de jumătate din exporturile Regiunii Vest. Pensia medie cea mai mare este, însă, în altă parte

Aruncând o privire pe cele mai noi date din Buletinul statistic al Regiunii Vest, se poate observa că industria, în primele patru luni din 2017, doar în județul Timiș și-a păstrează trendul de creștere (110,3 la sută), în timp ce toate celelalte trei județe componente au înregistrat mici descreșteri (Arad – 98,1 la sută, Caraș-Severin – 99,9 la sută și Hunedoara – 95,4 la sută).

Indicatorul valoric al cifrei de afaceri al aceluiași sector, în primele patru luni, este însă pozitiv în Arad (101 la sută), Timiș (110,3 la sută) și Hunedoara (109,5 la sută). În Caraș-Severin a fost consemnată o mică descreștere (99,3 la sută).

Continuă realitatea că județul Timiș realizează, în primele două luni din acest an, mai bine de jumătate din exporturile ale Regiunii Vest, respectiv peste un miliard de euro, celelalte trei județe înregistrând împreună doar cu puțin peste 750 de milioane de euro.

De menționat că județul Caraș-Severin, cândva unul dintre cele mai industrializate județe ale țării, contribuie la acest indicator cu doar zece procente din cât realizează Aradul! În materie de importuri, la nivel regional s-a înregistrat, în primele două luni, un volum de 1,46 miliarde de euro, rezultând un sold pozitiv de 288 milioane de euro.

Timișul continuă să fie și „cel mai turistic județ” din regiune, înregistrând, în aprilie, 31.324 de sosiri, din totalul regional de 72.726, și 68.600 de înnoptări, din totalul de 116.019. În acest județ, indicele de utilizare a locurilor de cazare a fost, în aceeași lună, 32.

Efectivul total al salariaților din regiunea Vest a fost, în aprilie, de 551.500, dintre aceștia 242.706 având un loc de muncă în județul Timiș. În același județ s-a înregistrat, în aprilie, și cel mai mare câștig salarial mediu brut, de 3.377 lei, respectiv, net, de 2.445 lei.

Din cei 18.788 de șomeri ai Regiunii Vest, cei mai puțin au fost înregistrați în Caraș-Severin, de altfel județul cel mai puțin populat al regiunii. În Timiș au fost, în aprilie, 3.869 de șomeri.

Cea mai mică rată a șomajului s-a consemnat în acest din urmă județ, fiind de doar 1,2 la sută. Din cei 449.266 de pensionari ai regiunii, în Timiș, se regăsesc 150.507.

Pensia medie cea mai mare se înregistrează în județul Hunedoara, de 1214 lei, în Timiș pensia medie lunară fiind de 983 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Economia Timişului a explodat! Judeţul realizează mai bine de jumătate din exporturile Regiunii Vest. Pensia medie cea mai mare este, însă, în altă parte

Lasă un răspuns