Economia socială prinde contur

La sfârşitul lunii august, la AJOFM Timiş au fost soluţionate trei cereri pentru obţinerea atestatului de întreprindere socială. Este vorba de două ONG-uri (asociaţii) şi un SRL. Toate cele trei organizaţii au obţinut atestatul de întreprindere socială.

Domeniile de activitate în care activează aceste întreprinderi sociale sunt alimentaţie publică şi servicii sociale (îngrijire bătrâni la domiciliu).

La ora actuală, alte patru structuri de economie socială din judeţul Timiş, înfiinţate cu finanţare din fondurile structurale prin POSDRU în anul 2015, şi-au declarat intenţia de a obţine atestatul de întreprindere socială. Acestea au sediul în Dudeştii Noi, Maşloc şi Săcălaz şi desfăşoară activităţi economice în domenii precum construcţii edilitare, prelucrarea lemnului, fabricarea uleiurilor şi a grăsimilor.

Economia socială şi solidară este un sector emergent în România, iar Agenţia Judeţenă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş şi-a fixat ca obiectiv să sprijine şi să promoveze dezvoltarea acestui domeniu în judeţul Timiş.

Totodată, AJOFM Timiş oferă suport pentru o bună înţelegere a felului în care întreprinderile sociale funcţionează, ca structuri specifice celui de-al treilea sector. În cadrul instituţiei activează un compartiment pentru ecomomie socială ai cărui experţi oferă consiliere tuturor solicitanţilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Economia socială prinde contur

Lasă un răspuns