Ecologizare în comuna Dumbrăvița

ecologizare

Respectând măsurile de protecție și prevenție anti-COVID în vigoare, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, SC RETIM SA și Primăria Comunei Dumbrăvița organizează astăzi, între orele 9,30 și 13,30, o acțiune de ecologizare a împrejurimilor lacului de acumulare și a lizierei pădurii din Dumbrăvița.

CITEȘTE ȘI: Patru localități din vestul țării au intrat în carantină din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus

Voluntarii prezenți vor avea gratuit la dispoziție saci pentru colectarea selectivă a gunoaielor, mănuși și măști, iar pentru respectarea măsurilor de protecție și de distanțare socială în vigoare, toți participanții vor colabora în grupuri de maximum trei persoane. Cu sprijinul SC RETIM SA, sacii vor fi încărcați direct în camioane, astfel încât zona să rămână curată. Comuna Dumbrăvița face parte din arealul pe suprafața căruia se desfășoară proiectul european RORS-39 „Eco Timiș – un nou produs turistic”, realizat de Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș în colaborare cu parteneri din Republica Serbia în cadrul INTERREG IPA-CBC România-Serbia.

În cadrul acestui proiect a fost dezvoltată o infrastructură de turism care promovează turismul ecologic și cicloturismul de-a lungul mai multor trasee. În jurul lacului de acumulare Dumbrăvița au fost montate mese, bănci, umbrare, coșuri de gunoi, indicatoare și panouri informative, astfel încât turiștii iubitori de natură, drumeții și plimbări cu bicicleta sau canoele să se poată bucura de aria naturală. Acțiunea de astăzi este a treia acțiune de ecologizare organizată de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș, după cele din comuna Șag și orașul Ciacova, cu scopul de a contribui la ecologizarea Văii Timișului în paralel cu promovare unei atitudini eco în rândul timișenilor, al locuitorilor din mediul rural și al iubitorilor de natură, dar și a promovării proiectului european Eco Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ecologizare în comuna Dumbrăvița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *