E vremea umplerii cămărilor. O nouă ediție a ”Roadelor toamnei” a debutat la Muzeul Satului Bănățean

Muzeul Satului Bănățean este, timp de trei zile, locul unde producători agricoli din diverse zone îi așteaptă pe bănățeni să vină pentru a se aproviziona cu alimente pentru iarnă. Chiar dacă producția din acest an nu a fost una dintre cele mai bogate, totuși, la această ediție s-au adunat mai mulți producători decât în anii trecuți. Bănățenii pot cumpăra o gamă variată de legume și fructe, dar și brânză, țuică, vin, mezeluri și alte bunătăți specifice sezonului.

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt după cum urmează: cartofi -1,5 lei; varză -1,5-2 lei; castraveciori -3-4 lei; ardei -1,5-2,5 lei; gogoșari -4-5 lei; vinete -1,5-2 lei; usturoi -15 lei; ceapă -2,5 lei; struguri -4-7 lei; brânză -20-30 lei; răchie -30 lei.

Bineînțeles, nu lipsește atmosfera propice pentru cumpărături de acest fel, micii, frigăruile, berea și muzica populară fiind argumente pentru un sfârșit de săptămână interesant la Muzeul Satului Bănățean. Evenimentul a debutat ieri, când pe scena din incintă au luat loc mai multe oficialități județene, în frunte cu președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

În cel mai pur grai bănățean, Bojin a făcut apel la gospodine, dar și la domni, să se pregătească cu alimente pentru iarnă: ”Doamnele pot să vină să cumpere pentru zacuscă și murături, iar domnii să le fie alături. Chiar dacă nu a fost un an agricol bogat, sunt convins că vom găsi puterea să avem cu toții beneficii. Mulțumesc tuturor colegilor, îndeosebi celor de pe partea agricolă, pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului”.

După Bojin, a luat cuvântul artizanul principal al organizării evenimentului, agricultorul Nicolae Oprea: ”Este o zi de sărbătoare pentru agricultori, în această superbă locație condusă de domnul Dan Radosav. Noi suntem mulțumiți de modul în care au răspuns producătorii la demersurile noastre și sunt convins că vor mai veni și sâmbătă, și duminică. Fac un apel către ei de a se orienta către prețuri cât mai apropiate de puterea de cumpărare a tuturor”. Evenimentul se încheie mâine.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns