E timpul proiectelor de anvergură la Consiliul Judeţean Timiş!

Mă numesc Cosmin Costa, şef al reprezentanţei Timiş al Registrului Auto Român şi candidez pentru un nou mandat de consilier judeţean, din partea Partidului Național Liberal.

Cu toţii ne dorim un judeţ mai dezvoltat, un judeţ mai conectat, un judeţ mai prietenos cu mediul, dar mai ales un judeţ mai apropiat de locuitorii săi. Privesc cu multă încredere spre viitorul mandat 2020-2024, acela ȋn care una din principalele preocupări ale noastre va fi dezvoltarea infrastructurii pentru mediul de afaceri.

Cu părere de rău trebuie să recunosc că, la nivelul Consiliului Judeţean Timiş, ȋn ultimii ani nu putem vorbi de realizarea unor proiecte de anvergură pentru judeţul nostru ȋn ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii care să vină ȋn sprijinul întreprinzătorilor şi nici deblocarea proiectelor ce vizează infrastructura sportivă.

Primăria Timişoara a reușit să facă paşi importanţi ȋn demararea proiectelor legate de construirea unei noi săli polivalente şi a unui nou stadion, obiective la care şi Consiliul Judeţean trebuie să devină partener. Municipiul Timişoara este un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte nivelul de accesare şi implementare a proiectelor cu ajutorul fondurilor europene. Au fost începute şi, cel mai important, finalizate toate proiectele aferente cadrului financiar multianual 2014-2020, Timişoara situându-se astfel pe primele locuri din ţară, dacă nu chiar pe primul loc, în ceea ce priveşte valoarea totală a proiectelor cu finanţări nerambursabile.

Dacă s-a putut în Timişoara şi ȋn multe alte localităţi conduse de primari liberali se poate cu siguranţă ȋn fiecare localitate din judeţul nostru. De aceea, e foarte important ca în structurile reprezentative ale comunelor şi ale judeţului să se afle oameni competenţi care au demonstrat că pot face performanţă. Pentru ca aceste proiecte să poată fi implementate, e nevoie de o direcţie în cadrul CJT responsabilă şi dedicată managementului proiectelor europene, capabilă să acorde consultanţă tuturor UAT-urilor. Totodată, pentru o mai bună colaborare şi organizare, se impune ca la nivelul fiecărei primării din judeţul nostru să fie ȋnfiinţat un birou care să aibă în competenţă gestionarea, cu profesionalism, a accesării fondurilor europene. O dezvoltare economică sănătoasă a judeţului nostru, care să genereze o creştere a calităţii vieţii, nu se poate realiza ȋn afara unui mediu de business local, competitiv şi dinamic.

Obiective de anvergură regională, dorite în Timiș

E timpul să realizăm obiective de anvergură regională şi aici mă gândesc la construirea unui complex expoziţional de afaceri care să pună Timişul pe harta târgurilor şi expoziţiilor internaţionale şi să devină, ȋn timp, un reper euroregional.

Un alt obiectiv, la fel de important este construirea unui parc industrial pe terenul aflat ȋn proprietatea Consiliului Judeţean Timiş, la Covaci. Trebuie să privim ȋn perspectivă şi să fim pregăţi cu o infrastructură modernă necesară dezvoltării unor industrii inteligente, durabile şi inovatoare. Aici, ȋn Timiş, avem cel puţin două domenii ȋn care excelăm, mă refer la industria de automotive şi cea de IT, care merită pe deplin să fie amfitrioanele unor tematici expoziţionale internaţionale.

Realizarea acestor două obiective vin ȋn sprijinul mediului de afaceri şi deschid calea unor noi investitori, capabili să genereze investiţii străine directe şi implicit, noi locuri de muncă. Cred, cu toată tăria, că paradigma alegerilor s-a schimbat radical şi că în anul 2020 acestea vor fi câştigate de acei candidaţi care vor veni în faţa alegătorilor cu realizări concrete şi nu cu simple sloganuri.

Fapte, nu vorbe!

Pentru aceste alegeri locale venim ȋn fața dumneavoastră cu candidaţi care au făcut performanţă, prin competenţă, viziune şi onestitate. Partidul Naţional Liberal propune mulţi tineri de valoare atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru funcţiile de consilieri locali şi judeţeni. Un astfel de tânăr este colegul meu, Bogdan Marius Petrean, viitorul primar al comunei Sânpetru Mare.

E timpul pentru schimbare! La Sânpetru Mare locuitorii acestei frumoase comunităţi merită să aibă primar un om cu viziune, competent şi integru, Bogdan fiind cel mai în măsură să schimbe ȋn bine atât localitatea, cât şi calitatea vieţii locuitorilor săi.

Pe 27 Septembrie vă rog să aveţi încredere in candidaţii Partidului Naţional Liberal şi să ne acordaţi votul pentru ca ȋmpreună să construim un judeţ cu adevărat european!

 

Comandat de PNL Timiș. Realizat de SC TIMPRESS SA. Cod mandatar financiar: 21200012

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns