E nevoie de sânge din grupele 0 și A, la Timişoara!

donare sange 8

Cinci pacienți, internați în centrele de transplant, au nevoie de sânge din grupele 0 și A. Cei ce doresc să ajute pot dona sânge, în zilele lucrătoare, între orele 8 – 13, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină de pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1, cu programare pe aplicația Donorium.

Oricine poate dona sânge, dacă îndeplinește următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani; greutate peste 50 de kilograme; puls regulat, 60-100 bătăi pe minut; tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg; să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale; femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării; să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Pot deveni donatori cei care nu au avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.

Potențialii donatori care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna se pot prezenta la donare de sânge la șapte zile de la remiterea ultimei reacții adverse, ori la șapte zile de la vaccin/rapel în cazul în care nu au prezentat nicio reacție adversă. Potențialii donatori care au fost vaccinați cu vaccinul AstraZeneca sau Johnson & Johnson se pot prezenta la donare de sânge, la patru săptămâni de la vacinare/rapel, sau la patru săptămâni de la dispariția reacțiilor adverse.

Persoanele care nu au avut un test pozitiv Sars-CoV-2 și au fost vaccinate, indiferent de tipul de vaccin, chiar dacă au dezvoltat anticorpi, nu pot dona plasmă convalescentă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns