E nevoie de a treia doză de vaccin anti-COVID. Ipoteza luată în calcul de specialiști

Studiu: Eficacitatea boosterului COVID-19 scade semnificativ în a patra lună

Va fi sau nu va fi nevoie de o a treia doză de vaccin anti-Covid, care ar funcționa ca un booster imunitar? Asta vor să afle majoritatea celor care s-au vaccinat, în condițiile în care noile variante virale ale virusului devin tot mai puternice.

CITEȘTE ȘI: Alina Gorghiu, senator de Timiș, atac dur la Orban: Suflul nou înseamnă să demisionezi când pierzi alegerile

Cei trei mari producători de vaccinuri aprobate pentru utilizare în SUA lucrează deja la o doză suplimentară, despre care directorii executivi ai companiilor au spus că ar putea fi necesare în termen de un an. Dar, așa cum afirmă tot mai mulți oameni de știință, se pare că momentul în care va fi necesar „boosterul” este mai îndepărtat decât cred unii, potrivit Yahoo.com.

Doze suplimentare, peste câțiva ani

Paul Offit, director al Centrului de educație pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia, consideră că ar putea dura între trei și până la cinci ani înainte de a fi necesare doze suplimentare.

“Cred că protecția va dura câțiva ani. Protecție așa cum o definesc eu, este protecția împotriva bolilor severe și a celor critice”, a declarat expertul.

Nu se știe când va fi nevoie de a treia doză

Alți experți consideră că, deși în cele din urmă ar putea fi nevoie de a treia doză, nu a trecut suficient timp pentru a spune cînd va fi necesară a treia doză. Ei spun că natura schimbătoare a virusului este o variabilă care face dificilă o prognoză privind necesitatea unei a treia doze a vaccinului.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns