„E foarte important ca în structurile reprezentative ale oraşelor şi ale judeţului să se afle oameni competenţi”, afirmă consilierul județean Cosmin Costa

Candidez la al treilea mandat de consilier județean cu încredere şi cu speranţa că Timişul poate deveni principalul judeţ în materia atragerii şi absorbţiei fondurilor europene

 
În actualul mandat, la nivelul CJT s-au ratat numeroase oportunităţi de accesare a fondurilor europene din cauza lipsei de viziune şi de interes a grupului majoritar şi acest fapt nu trebuie să se mai repete.

Municipiul Timişoara este un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte nivelul de accesare şi absorbţie al fondurilor europene. Au fost începute şi, cel mai important, terminate 35 de proiecte cu finanţare europeană, Timişoara situându-se astfel pe primele locuri din ţară, dacă nu chiar pe primul loc în ceea ce priveşte atragerea de fonduri.

Dacă s-a putut pentru Timişoara, se poate şi pentru Lugoj, Biled, Pesac şi oricare localitate. De aceea, e foarte important ca în structurile reprezentative ale oraşelor şi ale judeţului să se afle oameni competenţi. Atrag atenţia că în actualul cadru financiar multianual 2014-2020, avem la dispoziţie peste 10 programe operaţionale, cu zeci de axe în diferite domenii: infrastructură, competitivitate, dezvoltare regională, resurse umane, dezvoltare rurală, cooperare transfrontalieră.

Pentru ca aceste programe să poată fi accesate, e nevoie de o direcţie în cadrul CJT responsabilă cu managementul proiectelor, care să aibă la bază cofinanţare europeană şi să acorde consultanţă UAT-urilor. Totodată, pentru o mai bună colaborare şi organizare, se impune ca la nivelul fiecărei primării din judeţul nostru să fie constituit un birou care să aibă în competenţă gestionarea, cu profesionalism, a accesării fondurilor europene.

Un alt obiectiv pe care vreau să îl realizez în viitorul mandat de consilier judeţean este dezvoltarea infrastructurii sportive şi mă gândesc aici la construirea unui complex sportiv multifoncţional care să includă un nou stadion, o sală polivalentă în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara.

Cred, cu tărie, că paradigma alegerilor s-a schimbat radical şi că în anul 2016 acestea vor fi câştigate de acei candidaţi care vor veni în faţa alegătorilor cu obiective realiste şi nu cu simple sloganuri. (P)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„E foarte important ca în structurile reprezentative ale oraşelor şi ale judeţului să se afle oameni competenţi”, afirmă consilierul județean Cosmin Costa

Lasă un răspuns