După Klaus Iohannis, amenință și Nelu Tătaru cu revenirea la starea de urgență

Nelu Tataru 3

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a tras un semnal de alarmă, vineri, la Realitatea Plus, în prima zi de relaxare a restricțiilor.

,,Eu cred că după două luni de izolare la domiciliu sau carantină ar fi trebuit să înțelegem multe lucruri. În toată această perioadă am vorbit de recomandări, de precauții, au fost momente în care trebuia să ne gândim că fiecare minut în care ne-am abținut la anumite lucruri pregătea o relaxare. Azi, acea relaxare am putut-o vedea într-un context în care s-a transformat într-o eliberare”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a dat exemple de încălcare, cu sau fără voie, a noilor reglementări, atât în transportul în comun, cât și și felul în care unii au înțeles să iasă în public, inclusiv la mitingul din Piața Victoriei. Nelu Tătaru a avertizat că există un risc semnificativ ca aceste gesturi să aibă urmări.

CITEŞTE ŞI: Mesajul ferm al medicului Virgil Musta: „Marea responsabilizare și nu marea relaxare”

,,Acest lucru îl vom vedea în următoarele 2 zile, așa cum s-a întâmplat după weekendul de Paște sau cu cel de la 1 Mai. Cam atât durează până la manifestarea patologiilor pulmonare și a COVID. Sunt momente pe care trebuie să le gestionăm. Un moment de neatenție poate duce la creșterea imediată a numărului de cazuri și pericolul este să nu le putem gestiona, la un moment dat, în secțiile de terapie intensivă. (…) Suntem încă în panta descendentă și ar fi păcat să anihilăm această evoluție bună. Suntem într-un moment pe care ar trebuit să-l gestionăm mai bine, într-un moment favorabil”, a afirmat Nelu Tătaru la Realitatea PLUS.

CITEŞTE ŞI: Raed Arafat: M-a șocat ce am văzut în prima zi de relaxare

Ministrul Sănătății a comentat și avertismentul președintelui Klaus Iohannis, care afirma că nu va ezita să instituie starea de urgență, dacă va avea semnalele specialiștilor că evoluția infecțiilor nu este una bună, după relaxare.

,,Reluarea relaxării și renunțarea la precauții nu ar face decât să ducă la reluarea transmiterii intra-comuniare.(…) Nu e vorba de un număr anume, ci de o evoluție. Dacă vom vedea o creștere agresivă a numărului de cazuri noi, precum și o nerespectare în masa a regulilor de distanţare socială si a regulilor pe care noi le-am impus în acele domenii și sectoare unde am decis relaxarea, atunci se poate reinterveni și se poate declara starea de urgență”, a precizat Tătaru, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *