După execuția online a managerului Marius Craina, grupul de WhatsApp al chirurgilor vasculari de la Spitalul Județean a fost închis

poza print whatsapp

Ancheta promisă de ministrul sănătății, Victor Costache, “pentru lămurirea întregii situații” create la Spitalul Județean Timișoara, după ce doctorul Mihai Ionac a difuzat, miercuri dimineață, pe grupul de WhatsApp al Clinicii de Chirurgie Vasculară, acolo unde profesează și el, un ordin al ministrului Costache, nedatat și fără număr de înregistrare, prin care era instalat la șefia “Județeanului” tânărul cercetător Raul Pătrașcu, întâmpină deja un prim obstacol.

Și de această dată, doctorul Ionac a fost cu un pas în fața tuturor: el a considerat că măsura cea mai înțeleaptă pentru rezolvarea tuturor problemelor este închiderea grupului de WhatsApp al Secției de Chirurgie Vasculară, astfel că toate conversațiile medicilor – inclusiv deja celebrul mesaj matinal de miercuri al lui Ionac – au fost șterse!

Ca atare, a rămas pentru posteritate doar captura foto ajunsă în posesia ziarului nostru, probă indubitabilă pentru orice echipă ministerială care ar dori „lămurirea întregii situații”. Pe de altă parte, știm cu toții că atunci când vrei să îngropi o problemă, înființezi o comisie…

Așa cum am anunțat și joi dimineață, în urma dezvăluirilor „Renașterii bănățene”, care au suscitat un interes deosebit în rândul angajaților Spitalului Județean, o parte din personalul medical al instituției – medici, asistente, infirmiere, brancardieri – a ieșit, joi, la ora 10, pentru a protesta nu neapărat față de demiterea managerului Marius Craina, oamenii fiind conștienți că nu pot controla schimbările politice, ci față de modalitatea în care s-a produs înlocuirea doctorului Craina, decizie luată de ministrul sănătății intempestiv, într-o tentativă nereușită de a masca scurgerea de informații din minister.

Zecile de angajați au scandat numele lui Marius Craina și și-au trecut de la unul la altul foile pe care era redactată o scrisoare deschisă adresată ministrului sănătății, pentru a o semna fiecare. În memoriul adresat de colectivul spitalului ministrului Victor Costache, erau enumerate realizările managerului Craina, demnitarul de la București fiind rugat să reflecteze și să revină asupra deciziei de schimbare a directorului spitalului. Mai mult, în cursul zilei de joi, susținătorii lui Marius Craina au inițiat și o petiție online în sprijinul rămânerii acestuia în funcția de manager al spitalului, până la ora 20 semnând petiția peste 1.000 de persoane.

Angajații care au ieșit joi pe treptele spitalului au anunțat că vor repeta acțiunea de protest și vineri, zi în care este așteptat să revină la serviciu și doctorul Craina, după încheierea concediului medical.

CITEŞTE ŞI: Video! Protest la Spitalul Judeţean Timişoara împotriva demiterii managerului Marius Craina

Rămâne de văzut dacă se va prezenta la Spitalul Județean și persoana nominalizată de ministrul sănătății să preia interimatul funcției de manager, tânărul cercetător Raul Pătrașcu, sau schimbul de ștafetă se va face de la distanță…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *