După drama de la Caracal, se modifică legea. În momentul în care ai sunat la 112 ai dat deja consimțământul că vei fi localizat

caracal 112

Șeful Departamentului de Urgență Raed Arafat a anunțat duminică, urmare a cazului de la Caracal, că este nevoie de modificări legislative, care speră să fie făcute într-o lună, atât legat de localizarea imediată prin apelul la 112, cât și legat de modernizarea sistemului, în ciuda contestațiilor.

CITEȘTE ȘI: Criminalul din Caracal a povestit cum le-a ucis pe Alexandra și Luiza

„Pot fi aprobate chiar printr-o OUG la revenirea Parlamentului din vacanță. De exemplu, acestea sunt aspecte dintr-o primă discuție, s-a ridicat problema consimțământului localizării persoanei care apelează la 112. Nu numai din partea statului, dar și din partea operatorilor de telefonie mobilă. Modificarea poate fi că în momentul în care ai sunat la 112 ai dat deja consimțământul că vei fi localizat. Și acesta e un aspect legislativ care urmează să fie introdus în lege. Apelul 112 înseamnă și Apel voce și apel dat și gratuitatea. Trebuie pus la dispoziție acest număr scurt ca să se transmită prin el poziția care să vină printr-un sms și atunci trebuie modificată și legislația în acest sens”, a declarat șeful Departamentului de Urgență.

Arafat a precizat că un alt subiect a fost acela a cartelelor neidentificate. „Poate fi corelat cu o adresă cu număr de buletin cu tot care să ne permită să știm a cărei persoană e numărul folosit. O să vedem abordarea pe care o vom propune în raportul către premier”.

A treia problemă, pe termen mediu, a fost cea legată de modernizarea sistemului, Raed Arafat spunând că în ultimul an au fost blocaje cauzate de contestații.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “După drama de la Caracal, se modifică legea. În momentul în care ai sunat la 112 ai dat deja consimțământul că vei fi localizat

  1. Gresit !!
    PARLAMENTUL NU TREBUIE SA PLECE IN VACANTA PINA NU MODIFICA LEGEA. Indiferent daca alesii si-au rezervat bilete in locatii exotice. Se pot anula. Daca in timpul vacantei se mai intimpla 2-3 cazuri de genul „Caracal”, pe cine vom da vina?

Lasă un răspuns