După caniculă, vin din nou ploile! Cod galben în vestul țării. Temperaturile vor scădea drastic

harta meteo 6

Zona de vest a țării se află duminică sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Începând de duminică dimineața, de la ora 6, până seara la ora 18, se vor semnala averse moderate, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze în general între 50-60 km/h, peste 80…90 km/h la munte, posibil vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă pot depăși 25…30 l/mp.

Meteorologii precizează că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă.

Astăzi, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei de duminică, vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile vor scădea drastic: dacă temperaturile vor înregistra astăzi valori care ajuns la 36 de grade, mâine, maximele vor ajunge la 22 de grade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns