După 20 de ani! Locuitorii dintr-un sat timișean au acces la telefonia mobilă

nadrag 2

Locuitorii din satul Crivina, comuna Nădrag, au în sfârșit acces la telefonia mobilă, după două decenii de când a­ceas­ta a luat amploare și la noi în țară.

Surpriza a venit înaintea săr­bă­torilor, când operatorul Telekom a montat antenele pe un stâlp amplasat pe coama unui deal ce străjuiește satul.

“Crivina se nu­măra printre puținele sate din es­tul județului care nu avea tele­fonie mobilă. Pentru a da un te­lefon de pe mobil, aceștia erau nevoiți să meargă într-un loc mai înalt la marginea satului, unde e intrarea dinspre Lugoj, pentru că doar acolo se recepționa semnal. Acum am rezolvat și această problemă, după ce în urmă cu cinci ani am reușit să atragem acest operator și la Nădrag. Din păcate, s-a așteptat atât de mult, pentru că satul are doar 350 de locuitori și societatea nu consi­dera investiția profitabilă. Atunci, am luat hotărârea ca noi, ca ad­mi­nistrație locală, să ne ocupăm de partea de infrastructură, adică să realizăm turnul suport pen­tru antene și să-l amplasăm, pentru ca după aceea firma să vină cu aparatura. A fost montată chiar înaintea Crăciunului”, ne-a de­clarat Liviu Muntean, primarul Nă­dragului.

În zona de est a ju­de­țului, în cealaltă Crivină, dar și în restul satelor din comuna Pie­troa­sa, locuitorii nu au semnale la te­lefoane.

Deși edilii locali au făcut numeroase solicitări către ope­ratori, aceștia nu investesc aici din același motiv.

Investițiile sunt considerate nerentabile, din cau­za numărului mic de lo­cui­tori.

redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns