Dunărea poluată cu petrol pe 6 kilometri. Pata se întinde până la ecluza Porțile de Fier I. Măsuri luate de polițiștii de frontieră din Timișoara și Mehedinți

Dunărea poluată cu petrol pe 6 kilometri. Pata se întinde până la ecluza Porțile de Fier I. Măsuri luate de polițiștii de frontieră din Timișoara și Mehedinți

Dunărea poluată cu petrol pe 6 kilometri. Pata se întinde până la ecluza Porțile de Fier I. Măsuri luate de polițiștii de frontieră din Timișoara și Mehedinți.

Dunărea a fost poluată cu petrol pe 6 kilometri. Pata se întinde până la ecluza Hidrocentralei Porţile de Fier I. Din acest motiv, a fost oprită și stația de captare a Secom, ce alimentează Drobeta Turnu-Severin cu apă.

CITEȘTE ȘI: Incident grav în vestul țării: O fetiță de 6 ani a căzut de la etajul 2 al unui bloc. Copila a fost adusă la Timișoara (renasterea.ro) 

Primarul Marius Screciu a anunțat însă la scurt timp că stația a fost repornită și distribuția apei potabile se desfășoară în regim normal.

Ce spun cei de la Apele Române

În data de 06.12.2022, ora 15.00, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara – S.T.P.F. Mehedinți, au acționat pentru luarea măsurilor ce se impun ca urmare a observării de către echipajul ambarcațiunii MAI 4106 a unor irizații petroliere pe fluviul Dunărea.

În urma efectuării cercetărilor s-a constatat că pata de petrol se întinde pe o suprafață de 6 km pe fluviul Dunărea, de la km fluvial 936 până la ecluza Porțile de Fier I.

Polițiștii de frontieră din cadrul Biroului Supraveghere și Control Naval au informat Garda de Mediu, ISU Drobeta, Căpitănia Drobeta și Apele Române pentru a acționa cu produse biodegradabile, urmând a se stabili sursa poluării.

O echipă de la Apele Române s-a deplasat imediat la fața locului și a prelevat probe de apă pentru a stabili sursa poluării. Totodată, reprezentanții Hidroelectrica au montat în cursul serii un baraj absorbant pentru stoparea poluării. „Echipele noastre monitorizează în continuare evoluția situației de la fața locului, în amonte și în aval de Hidrocentrala Porțile de Fier I”, anunță Apele Române.

observatornews.ro

 

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *