Dumbrăvița și Giroc, localitățile timișene campioane la vaccinare, se pregătesc de carantină

Extinderea drumului dintre Timișoara și A1, prin Dumbrăvița, în continuare blocată

Localitatea timișeană unde au fost aplicate restricții dure de tipul carantinei, repetate pe perioade mai lungi de timp, Dumbrăvița se pregătește de un nou lockdown, deși, în luna august, figura pe primul loc în țară la procentul acoperirii vaccinale, acesta fiind de 49,28 la sută.

Într-o situație similară este și Girocul, locul șase în top zece localități fruntașe la campania de imunizare împotriva noului coronavirus, cu un procent de 42,39 la sută.

Gurile rele, care nu pun la îndoială eficacitatea vaccinurilor anti-COVID, spun că toate aceste calcule sunt greșite fiind realizate prin raportarea la populația înregistrată în urmă cu zece ani, care reprezintă doar o treime din numărul locuitorilor din prezent.

Timiș este pe locul al patrulea în topul vaccinărilor pe județe

Dar să luăm o altă statistică interesantă potrivit căreia județul Timiș este pe locul al patrulea în topul vaccinărilor pe județe (cinci, dacă se ia în calcul și Bucureștiul) și tot fruntaș și la… incidența bolii (după Ilfov și București).
Potrivit datelor oficiale ale Comitetului Național pentru vaccinare din 14 septembrie, 32,1 la sută din populația județului Timiș este vaccinată complet. Direcția de Sănătate Publică Timiș susține că, vineri (24 septembrie), 232.599 de oameni erau vaccinați cu schema completă.

Pe de altă parte, în ultimele săptămâni, incidența infecției cu noul coronavirus a crescut, ajungând vineri, la 3,61 la mie, la nivelul județului Timiș, cu 426 cazuri noi.

Dumbrăvița și Giroc, la un pas de carantină

La Dumbrăvița, incidența era vineri de 5,49 la mie, cu 27 cazuri noi, iar la Giroc de 5,20 la mie, cu 15 cazuri noi.
Un aspect care trebuie luat în considerare, după depășirea ratei de 6 la mie și instituirea carantinei de weekend (restricție care s-ar fi aplicat de acum dacă nu ar fi fost schimbat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență pragul de la 4 la 6 la mie), este acela că măsurile restrictive nu vor fi aplicate celor vaccinați care pot transmite boala, la fel ca și nevaccinații, dar care teoretic nu fac forme grave.

CITEȘTE ȘI: Certificatul verde rămâne valabil și în lipsa dozei a treia de vaccin anti-COVID

Drepturile de care se bucură în continuare persoanele vaccinate și posesoare a Certificatului verde COVID este și principalul motiv pentru care aproape 1.500 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore raportate de autoritățile timișene, după ce aproape toată vara (când oamenii se mai vaccinau pentru a călătorii în străinătate), media zilnică a fost în jurul valorii de 350 de imunizări.

Lăsăm autoritățile competente să explice toate inadvertențele care vizează amploarea acestui val patru, al nevaccinaților, în localitățile campioane la vaccinare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Dumbrăvița și Giroc, localitățile timișene campioane la vaccinare, se pregătesc de carantină

  1. Câți din cei cu test pozitiv sunt vaccinați și câți sunt nevaccinati? Dacă știm asta poate cei nevaccinati se vaccinează sau nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *