”Duduie economia României”. Şeful PSD: „În comparaţie cu Germania, România va avea o creștere economică dublă”

MiG

„În comparaţie cu Germania, România va avea o creștere economică dublă”, spune preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Şeful PSD a declarat că România nu este într-un colaps economic, explicând că există inflaţie, dar ţara nu are o problemă cu şomajul până la acest moment.

„Nu suntem într-un colaps economic, există o inflaţie. Este şi în zona euro o inflaţie istorică, şi în Marea Britanie, care nu este în zona euro. Dar şi în Germania şi Olanda care sunt state în zona euro.

CITEȘTE ȘI: Trei patiserii, închise pentru că au pus în pericol sănătatea timișenilor

De obicei inflaţia automat trage şomaj. Încă în România nu este o problemă cu şomajul şi cu acest măsuri care au deblocat investiţiile, categoric lucrurile vor merge în direcţia corectă”, a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă vor fi introduse taxe noi, Marcel Ciolacu a negat, punctând că nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare.

„Am spus foarte clar, când eşti într-o criză economică, la un prag de criză economică, este exclus să vii cu taxe noi. De obicei se vine cu o redimensionare a taxelor în momentul în care ai o creştere economică. Eu am văzut ce a zis Banca Mondială, şi a spus că vom avea anul acesta creştere economică. Vreau să vă zic că, în comparaţie cu Germania, aproape dublă”, a spus el.

Sistemul de impozitare rămâne neschimbat

De asemenea, întrebat cu privire la introducerea sistemului progresiv de impozitare, Marcel Ciolacu a precizat că este unul dintre susţinătorii acestuia, însă a reiterat că anul acesta nu se va schimba niciun sistem de impozitare.

„Nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare. Avem nişte jaloane în PNRR pentru anumite scutiri să fie scoase (…).

Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic care nu-l mai ştiu care este în România, că la dividende e 5, la venituri 10, la profit e 16. Trebuie să lămurim această struţo-cămilă pe care o avem în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, conform ziarulromanesc.de.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns