Drumurile, la loc de cinste pe agenda CJT

lucrari drumuri 6

Chiar dacă au existat o serie de întârzieri în promulgarea bugetului de stat, Consiliul Județean Timiș și-a stabilit programul de investiții pentru anul în curs, acesta putând fi studiat pe pagina de internet a instituției.

În cadrul lucrărilor în continuare sunt prevăzute sume importante pentru infrastructură. Astfel, pentru lărgirea la patru benzi a drumului până la autostrada A1 vor fi alocate 10 milioane de lei, pentru recondiționarea fațadei Palatului Administrativ, 5,89 milioane de lei, pentru reabilitarea Liceului „Iris” – 3,52 milioane, pentru noua maternitate – 10 milioane, pentru centrul de colectare a legumelor și fructelor – 4,75 milioane, aceeași sumă fiind preconizată să se cheltuiască și pentru viitorul bazin de înot didactic. Un milion de lei este rezervat pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”, deși subiectul este încă unul controversat.

Soarta vilei lui Ceaușescu din zona centrală a Timișoarei ar putea fi, într-un târziu, tranșată în acest an, întrucât în buget s-au prevăzut 200.000 de lei pentru achiziționarea terenului de pe bd. C.D. Loga nr. 46-48. De asemenea, CJT are intenția să achiziționeze un microbuz cu 465.000 de lei și trei autoutilitare cu 260.000 de lei.

Mulți bani la drumuri

Pe lista de obiective de investiții noi a CJT figurează sume importante pentru drumurile din județ.

În fruntea listei de află lărgirea la patru benzi a drumului dintre Timișoara și Moșnița, cu un total de 13,3 milioane de lei, precum și a drmului dintre șoseaua de centură și Aeroport, cu 15,2 milioane de lei. Urmează o serie de modernizări de drumuri, cum sunt: Lucareț – limita județului Arad, Valea Lungă Română – Cliciova, Rovinița Mare – Percosova – Gherman, Bazoșu Nou – Bazoș – Recaș, Șipet – Folea, Sânmartinu Sârbesc – Sânmartinu Maghiar, Seceani – Fibiș și altele.

Nu a fost uitat nici sectorul sanitar, către care vor fi direcționate peste 17 milioane de lei.

Pentru execuția spațiului dedicat marilor arși la Casa Austria va fi alocată suma de 2,3 milioane de lei, pentru modernizarea urgențelor de la Spitalul Județean – 2,46 milioane, iar pentru reamanajare Secției de urologie în vederea reluării transplantului renal – 1,5 milioane de lei.

Și farmacia spitalului va intra în reparație capitală, în acest scop fiind alocată suma de 960.000 de lei, iar pentru recondiționarea a două dintre lifturile unității sanitare sunt prevăzuți să se cheltuiască 600.000 de lei.

Bugetul Consiliului Județean Timiș va fi supus aprobării membrilor săi la sfârșitul acestei luni, iar până atunci reamintim că propunerile pot fi studiate de public pe pagina de internet a instituției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Drumurile, la loc de cinste pe agenda CJT

  1. Incepânddin anu 2016 drumu de la Sânmartinu Sârbesc – Maghiaru îl tot modernizați și nu ați mai început oare așa va fi și în anu 2019? Ce partid de mincinoși!

  2. Minciunile lui Mobra, cu nimic diferite de cele ale marelui carmaci Robu-o apa si un pamant, din aceleasi aluat.

Lasă un răspuns