Drumuri cu prioritate în Regiunea Vest

reabilitare drumuri

Consiliul Județean Caraș-Severin a fost gazda ședinței Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest). Subiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței au vizat atât activitatea CDR Vest, cât cea a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și acțiunile de internaționalizare și de promovare a Regiunii Vest.

Noul președinte al CDR Vest este Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, iar funcția de vicepreședinte a fost preluată de Iustin-Marinel Cionca-Arghir, președintele Consiliului Județean Arad. Mandatul acestora este de un an. Membrii CDR Vest au nominalizat și aprobat reprezentanții Regiunii Vest în cadrul Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional (CM POR) 2014-2020 – comitet care asigură eficacitatea şi calitatea implementării Programului Operațional Regional (POR).

Unul dintre documentele supuse aprobării a fost hotărârea privind actualizarea traseelor de drum județean propuse la nivel regional pentru accesarea de finanțări în cadrul unui nou apel de proiecte pentru axa prioritară 6 „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională” a Regio-POR 2014-2020.

Acestă actualizare a listei de drumuri vizează în mod special județul Caraș-Severin prin includerea drumurilor județene – DJ 608 cu traseul Plugova-Globurău-Costiș-Borugi-Cornereva-Gruni-Arsuri-Obița-Rusca și DJ 572 cu traseul Comorâște – Berzovia în lista de proiecte prioritare. Lista actualizată și aprobată de CDR Vest va fi luată în considerare sub rezerva relansării unui nou apel de proiecte aferent axei prioritare 6 la nivelul Regiunii Vest.

Județul Timiș figurează pe listă cu lărgirea drumului de la Timișoara până la autostradă, precum și cu modernizarea DJ 593 (Timișoara – Peciu Nou – Foeni), pe o porțiune de de 20 de kilometri din totalul de 35. Ambele proiecte sunt în curs de precontractare. Proiectul legat de drumul județean DJ 693, din nordul județului Timiș, pentru interconectarea la autostradă și construirea unui pod peste Mureș la Pecica, vizând modernizarea a 30 de kilometri de șosea, a fost retras.

În total, prin axa prioritară 6 ar fi trebuit reabilitați 321 de kilometri de drumuri județene din Regiunea Vest, însă unele proiecte au fost retrase, iar altele nu au mai fost depuse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns