Drumuri ca-n palmă în zona Făgetului

drum judetean

Două drumuri județene situate în estul județului Timiș au fost modernizate și au fost inaugurate oficial de autoritățile județene și de primarii din zonă, în prezența Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, și a președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Este vorba despre DJ 609C, care leagă localitățile Ohaba Lungă și Dobrești (5,3 kilometri), și de DJ 609G, între Balinț și Nevrincea și între Cliciova și Susani (6,1 kilometri).

Prima investiție a fost finanțată din creditul luat de CJT, cu 4,199 milioane de lei, iar cea de-a doua, din bugetul CJT (2,18 milioane de lei), fonduri de la guvern (1,95 milioane de lei) și credit (3,54 milioane de lei).

„Avem două investiții importante în această zonă a Făgetului, una de la Ohaba Lungă la Dobrești, un drum extraordinar de frumos care duce spre Mănăstirea Dobrești și leagă Ohaba și Dobreștiul de Bara, iar cea de-a doua investiție, drumul dintre Balinț, Nevrincea, Cliciova și Susani, care face legătura cu șoseaua națională spre Făget și spre Deva. Cred că este una dintre investițiile foarte frumoase și importante, având în vedere că această zonă e deosebit de frumoasă, dar și că a fost și rămâne cea mai sărăcuță. Sunt lucrări executate, eu zic din suflet, pentru că în partea Făgetului s-a investit mai puțin, dar, datorită primarilor din această zonă, care au alergat foarte mult și au insistat pentru aceste drumuri, ele s-au realizat”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Bojin si mitropolitul

„Este un moment de bilanț, dacă oamenii își măsoară acum drumurile. Este un semn de civilizație și, acolo unde deja avem asfalt, spunem că acea parte de Românie a ieșit din Evul Mediu. Eu zic că pentru zona aceasta este o binecuvântare, pentru că sunt convins că cei care au plecat din aceste sate iar părinții lor trăiesc aici vor veni de-acum cu mai mult drag și mult mai des în satele lor”, a spus, cu același prilej, ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Drumuri ca-n palmă în zona Făgetului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *