Drumul spre autostradă, scos la licitație

Consiliul Județean Timiș a publicat, în sistemul electronic, anunțul de organizare a licitației pentru lucrările de proiectare și execuție la Drumul Județean 691.

„După ce, săptămâna trecută, Agenția Națională pentru Achiziții Publice a validat documentația pentru lucrările de proiectare și execuție pentru lărgirea DJ 691, am trecut la următorul pas necesar pentru a putea începe lucrările la respectivul drum, important pentru timișoreni și pentru locuitorii întregului județ și nu numai.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din vestul țării cere despăgubiri uriaşe statului român pentru că i-a „pus afacerea pe butuci”

Suma estimată pentru proiectare și execuție este de 58.111.906,40 lei (fără TVA), iar data-limită pentru depunerea ofertelor este 14 noiembrie.

În condițiile în care modernizarea acestui drum va aduce mari beneficii cetățenilor, sper ca în cel mai scurt timp să putem desemna un câștigător al licitației”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Noi tertipuri imobiliare în Dumbrăvița: schimbare de destinație prin… demolare!

În prezent, DJ 691 nu asigură capacitatea de circulație necesară traficului actual și de perspectivă și nu corespunde cerințelor tehnice necesare preluării circulației rutiere de pe centura de ocolire a Timișoarei și nici de pe autostrada A1-Arad-Timișoara (prin nodul rutier Giarmata).

Acesta este motivul pentru care s-a impus accesarea de fonduri europene, prin care să se realizeze sporirea capacității de circulație, prin lărgirea la patru benzi, cu păstrarea traseului actual și ranforsarea structurii existente.

CITEȘTE ȘI: Gemuri și dulcețuri cu coloranți din gândaci, multe chimicale și urme de fructe, pe rafturile supermarketurilor

Lucrările se vor realiza pe două sectoare de drum, respectiv de la limita dintre Timișoara și comuna Dumbrăvița până după intersecția cu entura Timișoarei și de la centura Timișoarei până la Autostrada A1.

Contractul de finanțare între Consilul Județean Timiș, în calitate de beneficiar al proiectului, și Ministerul Dezvoltării Regionale, în calitate de autoritate de management pentru POR 2014-2020, a fost semnat în luna martie a acestui an.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns