Drumul mai larg spre autostradă, mai aproape de timișeni

Consiliul Județean Timiș s-a întrunit, marţi, în ședință extraordinară pentru a aproba trei proiecte legate de infrastructura rutieră, care vor fi depuse la ADR Vest, pentru realizarea lor din fonduri europene.

Două dintre proiecte se referă la lărgirea la patru benzi a drumului județean DJ 691, pe porțiunea care merge din Timișoara, trece prin Dumbrăvița, întâlnește centura de nord a municipiului, apoi are traseu pe lângă Giarmata, pentru a se conecta în final la autostrada către Arad.

CJT va colabora în realizarea proiectului cu Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița, iar lărgirea șoselei se va face pe două tronsoane.

Până la expirarea celor cinci ani de monitorizare a proiectului de prelungire a liniei troleibuzului 14, care străbate Dumbrăvița, se va putea lucra pe jumătatea cealaltă de drum care trebuie modernizat la patru benzi. Autoritatea de management ar putea, totuși, aproba mutarea stâlpilor, astfel încât lucrarea să poată fi efectuată pe toată lungimea traseului.

Conform declarațiilor președintelui CJT, Călin Dobra, astăzi urmează ca proiectele să fie depuse la ADR Vest, împreună cu clarificările solicitate pentru un alt proiect, deja depus, intitulat „Modernizarea drumului județean DJ693 (pentru interconectarea la autostrada A1 spre Arad) și pod peste Mureș la Pecica Arad”.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Drumul mai larg spre autostradă, mai aproape de timișeni

  1. Cum adica numai peste 5 ani se apuca CJ Timis sa largeasca la 4 benzi DJ 691 Timisoara-Dumdravita-Giarmata-A1 ? Sa nu impiedice monitorizarea traseului liniei 14 prelungita spre Dumbravita ? Lucrarile trebuie incepute imediat este o rusine descarcarea de pe Autostrada spre Timisoara. Rog pe Dl Dobra sa faca toate demersurile necesare pentru demararea lucrarilor de largire la 4 benzi cat se poate de repede. Multumesc.

Lasă un răspuns