Drum național închis circulației în județul Alba, din cauza aluviunilor. Peste 200 de persoane și-au petrecut noaptea în căminul cultural

Drum național închis circulației în județul Alba, din cauza aluviunilor. Peste 200 de persoane și-au petrecut noaptea în căminul cultural

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat sâmbătă că pe DN 74A sunt în continuare angrenate aluviuni de pe versant, astfel încât circulația a fost închisă.

Potrivit CNAIR, după ce s-a acționat toată noaptea și s-a reușit eliberarea carosabilului și reluarea circulației, sâmbătă dimineața a fost nevoie ca restricția să se instituie din nou din cauza aluviunilor aduse pe șosea de viituri.

La fața locului, echipele SDN Alba intervin permanent cu utilaje de mare capacitate pentru eliberarea șoselei.

Sectorul de drum între Abrud și Câmpeni este închis circulației publice.

CNAIR recomandă următoarele rute alternative:
1. Abrud Alba Iulia (DN 74) ; Alba Iulia – Aiud (DN1) ; Aiud – Buru (DJ 107M) ; Buru – Câmpeni (DN 75)
2. Abrud – Brad (DN74) ; Brad – Vârfurile -Ștei (DN76) ; Ștei – Câmpeni (DN75)
3. Abrud – Gura Cornei (DC 127) ; Gura Cornei – Roșia – Poieni – Mușca (DJ 742); Mușca (DN75).

Peste 200 de persoane și-au petrecut noaptea în căminul cultural

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, județul Alba, și-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roșia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren.

Potrivit ISU Alba, în urma ploilor de vineri seara, Drumul Național 74 Cărpiniș (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni și o alunecare de teren.

În orașul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuți. În satul Valea Săliștii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roșia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roșiei și Cărpiniș.

În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă și 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren.

„208 (135 adulți și 73 copii) persoane cazate temporar în cursul nopții la Căminul cultural din localitatea Roșia Montană. 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate”, a transmis sâmbătă ISU Alba.

Alte case și drumuri au fost afectate de inundații în localitățile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului și în comuna Șugag.

De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectați 7.429 de abonati.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităților afectate de inundații din județul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

În intervențiile care au avut loc au fost antrenați angajați ai ISU, ai Jandarmeriei, Poliției, Serviciului de Gospodărire a Apei și ai Salvamont.

Sursa: Mediafax

Foto: Digi24


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns