Drum inaugurat în urmă cu trei luni, rupt de o viitură

Drumul județean 705 A, din judeţul Hunedoara, inaugurat în urmă cu trei luni, a fost rupt de o viitură puternică, duminică seara.

„La ora 18.30 a pornit o ploie puternică, viiturile de pe mai multe văi s-au adunat și drumul a fost calamitat pe Valea Albă în trei locuri și pe Valea Grădiștei într-un loc. Furtuna a fost extrem de violentă și de puternică. Drumul a fost rupt. La ora 20 am decis închiderea drumului pentru că nu mai prezintă siguranță pentru traficul rutier. Este afectată structura asfaltului, apa a dislocat gabioanele. Așa ceva nu am văzut în viața mea. Turiștii au fost evacuați în siguranță”, a declarat în exclusivitate pentru Hunedoara Liberă Vladimir Brilinsky, administratorul sitului arheologic de la Sarmizegetusa Regia.

În campania electorală premergătoare alegerilor locale din 5 iunie, PSD a reclamat modul defectuos în care a fost modernizat drumul județean 705 A Costești-Sarmizegetusa. Atunci, social-democrații au prezentat imagini cu „cârpelile” făcute de constructor cu câteva zile înainte de inaugurarea drumului. Social-democrații au declarat la acea vreme că, pe drum, au fost identificate aproape 160 de gropi reparate.

În urmă cu trei săptămâni, vicepreședintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat că drumul va fi reparat pe cheltuiala constructorului. Contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 705 A a fost semnat în luna aprilie a anului 2015, iar lucrarea a fost atribuită societății TRANS CONSTRUCT SRL, firmă implicată în dosarul de corupție al fostului președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț.

Lucrările au început în data de 24 august, dată de la care accesul pe drum a fost restricționat pentru ca acestea să se desfășoare în grafic. Chiar și în aceste condiții, constructorul nu a reușit să respecte termenul de 20 decembrie 2015. Pentru că termenele de execuție nu au fost îndeplinite, fiind vorba despre un proiect cu finanțare europeană, Consiliul Județean Hunedoara prelungit contractul de execuție până la data de 30 iunie 2016. Totodată, în 18 decembrie 2015, Consiliul Județean a aprobat finanțarea din resurse proprii a proiectului. În acest sens s-au alocat aproape 3 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Proiectul a fost finalizat la sfârșitul lunii mai a acestui an, în campania electorală pentru alegerile locale.
Valoarea totală a proiectului este de 41.587.526,93 lei.

Sursa: hunedoaralibera.ro

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.