Drogați sau băuți, prinși la volan de polițiștii timișeni

Drogați sau băuți, prinși la volan de polițiștii timișeni

Drogați sau băuți, prinși la volan de polițiștii timișeni

În perioada 05.01. – 08.01.2024, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ Timiș, atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și combaterea conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost legitimate 600 de persoane și au fost verificate peste 590 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 354 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 582 de persoane cu aparatul alcooltest și 89 de persoane cu aparatul drugtest.

Totodată, au fost constatate 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

La data de 6 ianuarie, în jurul orei 20:30, polițiștii orașului Sânnicolau Mare, au oprit pentru control pe strada Mureșului, din localitatea Periam, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 27 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a bărbatului de 27 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Bărbatul  a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.

Tot în 6 ianuarie a.c., în jurul orei 21, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au oprit pentru control, în localitatea Diniaș, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 29 de ani.

În urma testării şoferului cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Potrivit IPJ Timiş, în urma controlului corporal, asupra conducătorului auto a fost descoperită o folie în interiorul căreia se aflau substanțe susceptibile de a fi droguri.

Substanțele descoperite au fost ridicate și înaintate către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive, precum și deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, conform Legii 143/2000.

Totodată, la data de 06 6anuarie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii Biroului Rutier Timișoara, au oprit pentru control pe strada Alexandru Golescu, din Timișoara, un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 38 de ani.

În urma testării conducatorului auto aparatul din dotare, a rezultat o alcoolemie de 0,85 mg/l în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

CITEȘTE ȘI: Start la sezonul infecțiilor respiratorii. Ce spune renumitul medic timişorean Emilian Popovici

De asemenea, la data de 8 ianuarie a.c., în jurul orei 03:05, polițiștii municipiului Lugoj, au oprit pentru control pe strada Ceahlăului, din Lugoj, un autoturism condus de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani.

În urma testării cu aparatul din dotare a tânărului de 20 de ani, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Tânărul  a fost condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *