Dozele de vaccin antigripal din Caraş-Severin, insuficiente pentru populaţia din grupele de risc!

Prea puţine doze de vaccin antigripal pentru judeţul Caraş-Severin! Doar 14 la sută din populaţia din grupele de risc au fost imunizate până la această oră , respectiv 3.300 din cele peste 24 000 de persoane identificate. Au avut prioritate bătrânii aflaţi în instituţiile de îngrijire. Dacă personalul de la serviciul de ambulanţă a fost vaccinat integral, pentru personalul medico sanitar şi auxiliar din spitale a fost distribuit doar 30 la sută din necesar.

Odată cu vremea rece a dus la un număr mare de viroze – peste 70.000 de persoane s-au prezentat în ultima perioadă la medic cu infecţii respiratorii. Vestea bună este că până acum nu au fost semnalate cazuri de gripă sezonieră. Campania de vaccinare este în plină desfăşurare dar dozele sunt insuficiente. Medicii de familie spun însă că Ministerul Sănătăţii nu a achiziţionat suficiente doze de vaccin. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, Doina Mihăilă, a precizat că dozele de vaccin nu au ajuns în toate cabinetele medicilor de familie.

Doina Mihăilă: La nivel de ţară – s-a şi anunţat – sunt 350.000 de vccinuri. Dacă ar fi să facem o medie per medic de familie din ţară, după ce scădem vaccinurile care se fac la copiii instituţionalizaţi, deci în orfelinate, şi în azilele de bătrâni, probabil că vor rămâne vreo 15-20 de doze per medic, în funcţie de numărul de pacienţi, deci unii vor avea şapte doze, opt doze, unii vor avea 20, maximum de doze. La o listă de 2000 să ai 20 de doze, să-mi spună cineva cum face selecţia.

Medicii recomandă vaccinare antigripală mai ales a copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor cronici. Potrivit statisticilor, acestea sunt cele mai vulnerabile categorii.

radioresita.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns