Dovleci de sute de kilograme la Sărbătoarea Ludăii

kikinda

Timp de patru zile, oraşul Kikinda din Serbia, aflat nu departe de Timişoara, a fost în sărbătoare. Sârbii şi românii au petrecut, cu muzică bună şi bucate alese, la Festivalul Dovleacului.

Centrul oraşului sârbesc s-a umplut de bucurie, dar şi cu fel şi fel de arome îmbietoare. Aşa cum era firesc, de la această sărbătoare nu lipsit plăcinta cu dovleac, pălinca de pere, cireşe şi gutui, dar şi dovleacul copt, scos fierbinte din cuptor.

Pe scena festivalului de la Kikinda au urcat artişti renumiţi, care au întreşinut atmosferai au bucurat publicul prezent, printre care Neda Ukraden şi formaţia Divlji Kesten şi alţii.

Aşa cum era firesc nu au lipsit tarabele, de unde vizitatorii puteau cupăra vinuri bune, obiecte de ceramică şi plăcinte cu nucă şi mac şi multe alte.

festival dovleci

Punctul de atracţie al evenimentului a fost de bună-seamă câtărirea uriaşilor dovleci. La această ediţie, a 32-a, cea mai grea ludaie avea 280 de kilograme. Pe podium a mai urcat un dovleac care măsura în lungime aproape trei metri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *