Două tuneluri pentru urși, pe Autostrada Lugoj-Deva

Tunelurile prin care urșii și alte viețuitoare să poată traversa în siguranță căile rutiere se dovedesc necesare. Incidentele din ultima perioadă, în care urșii au fost răniți de mașini, întăresc acest lucru. Astfel de tuneluri vor fi și pe Autostrada Lugoj-Deva.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis spre publicare în cadrul platformei de achiziții publice, SICAP, anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220 – Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”. Pentru atribuirea acestui contract, CNAIR a optat pentru utilizarea procedurii de licitație restrânsă, procedură ce va fi derulată în două etape.

Astfel, prima etapă va fi cea de selecție a candidaților în funcție de criteriile stabilite în cadrul documentației de atribuire, iar cea de-a doua etapă va fi cea de evaluare a ofertelor depuse de candidații selectați și stabilirea câștigătorului în conformitate cu criteriul de atribuire convenit.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj – Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizarea Secțiunii D în lungime de aproximativ 9,13 kilometri, din care 2,13 de tunel forat. Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.
Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 kilometri.

Cum vor arăta tunelurile

Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 metri, din care partea carosabilă 2×3,75 metri, banda de încadrare de 0,25 metri, banda de urgență de 2,50 m și acostamente de 2×0,50, la care se mai adaugă trotuare laterale 2×0,75 m. De asemenea, tunelurile vor fi prevăzute cu galerii de evacuare în caz de urgențe, nișe de serviciu pentru amplasarea echipamentelor de securitate, instalații electrice, de ventilare și de stingere a incendiilor. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 296.000.000 de euro fără TVA. Termenul-limită de depunere a candidaturilor a fost stabilit pentru luna august 2019.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns