Două plaje populare din Sydney au fost închise. Câţiva rechini au atacat un delfin. Video

Două plaje populare din Sydney au fost închise. Câţiva rechini au atacat un delfin. Video

Două plaje populare din Sydney – unde se adunaseră sute de persoane – au fost închise sâmbătă, după ce înotătorii au asistat la atacul mai multor rechini asupra unui delfin, potrivit Surf Life Saving New South Wales.

Mai multe competiții de surf și evenimente precum Ironman și Ironwoman au fost anulate. Delfinul a suferit răni la coadă și a fost ulterior eutanasiat, a precizat organizația.

Salvamarii au închis plajele Manly și Shelly, unde sute de persoane se adunaseră pentru Manly Open Classic – un eveniment comunitar care include competiții Ironman și care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă.

„Salvamarii și salvamarii au evacuat înotătorii din apă și un mare carnaval de surf a fost suspendat”, a scris organizația într-un comunicat.

Dronele operate de Surf Life Saving au reperat mai mulți rechini în zonă, a precizat aceasta.

Emily Pettersson a declarat pentru Channel Nine, afiliat CNN, că a intrat în apă când a auzit că delfinul a fost rănit.

„[Aripioara delfinului] era mutilată, se putea vedea că era căzută și avea și o urmă de mușcătură pe o parte a corpului”, a spus Pettersson, adăugând că nu i-a fost teamă să intre și ea în apă.

Directorul general al Summer of Surf, Trent Goulding, a confirmat anularea concursului Shaw and Partners Manly Surf Open într-un videoclip de pe Instagram și a prezentat scuze participanților care s-au prezentat mai devreme pe plaja Manly.

CITEȘTE ȘI: Anca Faur, românca măritată cu fostul astronaut Buzz Aldrin, are 63 de ani, este originară din Deva și a absolvit Politehnica din Timişoara

„Am avut o activitate uriașă a rechinilor într-o zonă din apropiere … și a trebuit să punem întregul eveniment pe pauză … am fost în așteptare, dar, din păcate, vom anula evenimentul de astăzi”, a spus el.

Goulding a adăugat că organizatorii vor rambursa înscrierile și a promis să implementeze protocoale suplimentare pentru a atenua acest tip de riscuri, cum ar fi să aibă o locație de rezervă la evenimentele viitoare.

(sursa: Mediafax)

Foto> BBC


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *