Două lebede superbe, salvate din mijlocul unui lac îngheţat

lebede 1

Pompierii au intervenit, joi, la o salvare mai puțin obișnuită, a unor lebede de pe o baltă înghețată. Un iubitor de animale, care a avut grijă și a hrănit lebedele de pe lac, încă din toamnă, a sesizat faptul că acestea au fost afectate de ger și în pericol să fie atacate de vulpile care ajung la ele pe gheață.

Citeşte şi: Maladia secolului face ravagii la Timișoara!

La locul indicat, o baltă de la periferia municipiului Deva, s-a deplasat un echipaj de pompieri, cu o autospecială și o barcă.

lebede_salvate

lebede-salvate„Misiunea de salvare a lebedelor nu a fost lipsită de pericole deoarece gheața, pe care au înaintat pompierii, era destul de fragilă. O parte din drumul până la păsările aflate în primejdie a fost parcursă cu barcă. Lebedele s-au lăsat prinse destul de greu, însă până la urmă au fost aduse în siguranță la mal”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Cele două lebede salvate de pe lacul înghețat vor fi găzduite de o asociație de protecție a animalelor din Deva urmând să fie eliberate în mediul loc natural.

 

Sursa: zhd.ro

Foto: ISU Hunedoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns