Două focare de pestă porcină, stinse în Timiș

Un nou focar de pestă porcină africană, în judeţul Timiş

Direcția Sanitară Veterinară și  pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș a informat că cele două focare de pestă porcină africană din comuna Tormac, localitea Cadar, și respectiv comuna Giroc, Mânăstirea Șag-Timișeni, au fost stinse. Ca atare, se ridică restricțiile sanitar-veterinare privind circulația suinelor vii din zona de protecție și supraveghere impuse în 4 aprilie.

CITEȘTE ȘI: 60 de români închiși în locuințe, în două blocuri, și păziți cu poliția în Germania. Pericol de coronavirus

De asemenea, se ridică restricțiile privind mișcarea suinelor pentru exploatațiile non-profesionale dinzona de protecție și supraveghere, cu respectarea unor condiții. Astfel, suinele trebuie să fie identificate, mișcarea să se facă după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiș, iar întocmirea documentelor sanitar-veterinare se va efectua de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistență.

“Pentru stingerea focarelor de pestă porcină africană medicii veterinari oficiali ai DSVSA Timiș au fost sprijiniți demedicii veterinari de liberă practică, de reprezentanți ai primăriilor implicate, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș. În toate exploatațiile nonprofesionale cu animale din zona de protecție cât și din zona de supraveghere s-a procedat la monitorizarea, examinarea clinică, măsurarea temperaturii corporale și au fost recoltate probe de sânge pentru examenul serologic PPA (pestă porcină africană) de la suinele aflate în aceste zone”, a precizat directorul executiv al DSVSA Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *