Două fetiţe românce de 10 și 11 ani se zbat între viaţă și moarte în Spania, după un tragic accident

Saturday, July 2, 2022

Două fetiţe românce de 10 și 11 ani se zbat între viaţă și moarte în Spania, după un tragic accident

spania 3
Două fetițe românce în vârstă de 10 și 11 ani se zbat între viață și moarte pe patul de spital, în Spania. Copilele au fost victimele unui tragic accident, în lacul Trasona din nordul Peninsulei Iberice. Fetița de 10 ani, care-și sărbătorea ziua de naștere, a căzut în apă, iar prietena ei a sărit să o salveze, dar la rândul ei nu a mai putut ieși. Starea lor e foarte gravă, iar medicii sunt rezervați.

Aniversare transformată în tragedie

Conform ziarului La Voz de Asturias, fetița de 10 ani a alunecat în apă și nu a mai putut să iasă. Prietena ei de 11 ani i-a sărit în ajutor, dar, la rândul ei, a căzut în lac. Ocupați cu pregătirile, părinții lor, aflați la o distanță de aproximativ 50 de metri, nu au observat nimic. Ba mai mult, ei au declarat ziarului La Nueva Espania că un mic zid de beton le bloca vederea către locul în care erau copilele.

Salvatorul spaniol

Ajutorul a venit în schimb de la un canoist, aflat pe lac în acel moment. Ramon Gonzalez, un spaniol, a sărit imediat în apă, pentru a le salva. „Am văzut două obiecte plutind în apă și am crezut că sunt corturi, dar părea ciudat. Când m-am apropiat, am văzut că erau două fetițe. Erau cu fețele în jos, pluteau și nu mai mișcau deloc”, a spus salvatorul.  Canoistul a reușit să le aducă la mal și a început să le acorde primul ajutor, iar atunci părinții români au descoperit lipsa fetelor și au început să strige, spune ziarul spaniol El Caso. „Fetița cea mică a recăpătat semnele vitale, dar cealaltă era palidă și arăta foarte grav”, povestește Ramon Gonzales.  O unitate mobilă de la ambulanță a intervenit și, în urma resuscitării, a reușit să stabilizeze fetițele. Cele două copile au fost transportate însă în stare foarte gravă la terapie intensivă, în cadrul secției de pediatrie din cadrul Spitalului Universitar din Asturias.

Prognostic rezervat

Atât părinții fetiței de 10 ani, stabiliți în Oviedo, cât și cei ai copilei de 11 ani, stabiliți în localitatea Pravia, au rămas alături de fiicele lor, în spital. Din cauza stării critice, prognosticul medicilor e rezervat. ”Doctorii nu ne-au putut garanta nimic”, a spus unul dintre părinți. Zilele trecute, o altă tragedie s-a produs pe lacul Trasona. Un român de 67 de ani a murit înecat, după ce a intrat în apă, pentru că i se agățase undița.

 

observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Renasterea Banateana